Γιούρογκρουπ: Μακρά συνεδρία, αλλά με αισιοδοξία...

Θετική έκβαση στο Γιούρογκρουπ αναμένουν απόψε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνέρχονται εκτάκτως στις Βρυξέλλες για έγκριση της συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές.

Η συμφωνία επικυρώθηκε το πρωί από τη Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αννίκα Μπρέιντχαρτ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ, ακόμα και στην περίπτωση που το Βερολίνο εμμείνει στη θέση για δάνειο-γέφυρα.

Ντάισελμπλουμ
Μακρά αναμένεται η συνεδρία του Γιούρογκρουπ, προέβλεψε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην απογευματινή συνεδρία.
Είπε ότι η συζήτηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και πρόσθεσε ότι ορισμένοι Υπουργοί θα έχουν ερωτήματα και θα ασκήσουν κριτική επί συγκεκριμένων θεμάτων.
"Ωστόσο", συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, "ελπίζουμε ότι στο τέλος της βραδιάς θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα".
Σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ απάντησε ότι εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγάλα σημεία ανησυχίας, ειδικά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Χαρακτήρισε πάντως σημαντική για πολλές χώρες την εμπλοκή του Ταμείου και σε αυτή τη διαδικασία χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Σόιμπλε
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για ορισμένα σημεία, και πρόσθεσε πως χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναγκαστικά θα τεθεί η λύση για δάνειο-γέφυρα.

Σαπέν
"Είμαστε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε σχετικά με την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.
"Μία θετική απόφαση", πρόσθεσε, "θα είναι ένδειξη αλληλεγγύης, μετά και την υπευθυνότητα που επέδειξε τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση".

Στουμπ
Θα ήταν "μεγάλη έκπληξη" να μην επιτευχθεί απόψε συμφωνία, για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.
Σύμφωνα με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών, υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες προς διευκρίνηση, όπως η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Γκραμένια
Η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο τον τελευταίο ένα μήνα, από ό,τι τους προηγούμενους έξι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα εγκριθεί το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. "Πιστεύω", είπε, "πως υπάρχουν οι συνθήκες για να δώσουμε το πράσινο φως".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους νέους επιχειρηματίες, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:20
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα
14:09
Σημεία ελέγχου με rapid test Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
14:03
Αδάμος Αδάμου: Γιατί είπε όχι στον Πρόεδρο για να αναλάβει το υπουργείο υγείας
13:59
H Koμισιόν ενεργοποιεί την αγορά 150 εκατομμυρίων προαιρετικών δόσεων από τη Moderna για το 2022
13:55
Το ΑΚΕΛ εκφράζει ελπίδα οι νέες συναντήσεις Λούτ να σηματοδοτήσουν θετικά βήματα στο Κυπριακό
13:54
Αναστέλλεται η αποδοχή Ταχυδρομικών Αντικειμένων για τη Νιγηρία
13:42
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand