«Μαλιά – κουβάρια» το Βερολίνο για τη συμφωνία με Αθήνα

Στην Γερμανία, διαστάσεις ενδοκυβερνητικού εμφυλίου τείνει να λάβει το ζήτημα της στάσης που θα τηρήσει η χώρα έναντι της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις που διατυπώνει επί του θέματος ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εντελώς προσωπικές και ότι σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Κύκλοι προσκείμενοι στο Γερμανό πρόεδρο της Ευρωβουλής δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση και ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού "δανείου γέφυρας".
Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι ο κύριος Σουλτς προτίθεται να ζητήσει από την γερμανική κυβέρνηση και το κόμμα του, κυρίως όμως από το γερμανικό κοινοβούλιο που έχει και τον καθοριστικό ρόλο, να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, απορρίπτοντας ευθέως τις ιδέες Σόιμπλε.

Υπουργείο Οικονομικών

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι ήγειρε ερωτήματα σχετικά με την συμφωνία, σημειώνοντας ωστόσο πως το Βερολίνο δεν απορρίπτει το πακέτο αυτό.
Διατυπώσαμε ερωτήματα και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αύριο Παρασκευή.
Ο ίδιος εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανακριβή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.
Το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μετέδωσε ότι το Βερολίνο θεωρεί ότι η συμφωνία δεν είναι εντελώς σαφής όσον αφορά την κατεύθυνση πολιτικής.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:00

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.