Αλέξης Τσίπρας: Παρά τα εμπόδια, θα φτάσουμε σε συμφωνία

Η παρουσία του την Τετάρτη στο Υπουργείο, αν και προγραμματισμένη από καιρό, συμπίπτει με την ολοκλήρωση μιας σκληρής, μακράς και επίπονης διαδικασίας διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμη και στο και πέντε να βάλουν στο δρόμο μας», θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία, στη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, είπε ότι κανείς πλέον δεν μπορεί πια να κρυφτεί, ούτε οι αδυναμίες της Ευρώπης μπορούν να κρυφτούν, αλλά ούτε οι προθέσεις των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αυτή τη διαδικασία.

Σημείωσε ότι όσοι έχουν τελικό κρυφό πόθο, κρυφό σχέδιο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη παίρνοντας αφορμή από την Ελλάδα δεν θα το καταφέρουν.

«Η Ελλάδα δεν θα τους δώσει αφορμή και θα διαψευστούν», υπογράμμισε γιατί, όπως τόνισε, το ευρωπαϊκό εγχείρημα αφορά πρώτα από όλα τους λαούς της Ευρώπης και τη δυνατότητα τους να ζουν σε καθεστώς κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις υποδομές, με τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο επίκεντρο της.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες πέντε μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση σχέδιο νόμου που θα αλλάζει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής δημοσίων έργων και το οποίο θα δίνει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης.

Στόχος του σχεδίου νόμου είναι να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα και να αντιμετωπίσει τα δίκτυα της διαφθοράς που επεκτάθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και φορτώθηκαν όλα τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου είναι: α) η δημιουργία δομής στρατηγικού σχεδιασμού και δημοσίων υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στο υπουργείο νέα Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Δημοσίων Υποδομών, ενώ έχει ήδη συσταθεί στο πλαίσιο της κυβέρνησης επιτροπή συντονισμού ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. β) θεσμικές αλλαγές δημοσίων υποδομών γ) αλλαγές στο σύστημα δημοπράτησης των δημόσιων έργων και εκτέλεσης των έργων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:00

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.