Νέες περικοπές, αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Όσμπορν

Μέτρα μείωσης των δαπανών για τα επιδόματα πρόνοιας και αύξησης ορισμένων φόρων, καθώς επίσης την τόνωση του ελάχιστου μισθού, εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν κατά την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Όσμπορν είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξοικονομήσει 37 δισεκατομμύρια λίρες την επόμενη πενταετία. Το 1/3 εξ αυτών θα προέλθει από τη μείωση, κατάργηση ή πάγωμα επιδομάτων, 5 δισεκατομμύρια από την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και τα υπόλοιπα από περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων.

Το όριο των συνολικών επιδομάτων που μπορεί να λαμβάνει ένα νοικοκυριό μέσα σε ένα έτος μειώνεται από 26.000 λίρες σε 23.000 για το Λονδίνο και σε 20.000 για την υπόλοιπη χώρα.

Αύξηση ανακοινώθηκε στον προϋπολογισμό για την άμυνα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ΝΑΤΟ για δαπάνες της τάξης του 2% του ΑΕΠ και στις δαπάνες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS. Οι αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου περιορίζονται στο 1% ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας για το 2015 προβλέπεται να φτάσει το 2,4%, όντας «ταχύτερος από των ΗΠΑ», όπως τόνισε ο κ. Όσμπορν. Ο Υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης την υιοθέτηση μιας Δημοσιονομικής Χάρτας που θα δεσμεύει την εκάστοτε βρετανική κυβέρνηση να συντηρεί δημοσιονομικό πλεόνασα σε ομαλούς οικονομικούς καιρούς. Η παρούσα κυβέρνηση προβλέπει ότι θα επιτύχει πλεόνασμα κατά το οικονομικό έτος 2019/20.

Ο Τζορτζ Όσμπορν είπε ότι η βρετανική οικονομία είναι «θεμελιωδώς ισχυρότερη» σε σχέση με μία πενταετία πριν. «Αρκεί να δείτε την κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα ενώ σας μιλώ για να συνειδητοποιήσετε ότι αν μια χώρα δεν έχει έλεγχο του δανεισμού της, ο δανεισμός καταλαμβάνει τον έλεγχο της χώρας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές ο Υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:40

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.