Παραίτηση Βαρουφάκη: Τιμή μου η απαίτησή τους

Την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών υπέβαλε το πρωί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ανακοίνωσή του ο κύριος Βαρουφάκης τονίζει ότι είναι καθήκον του να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα όπως μπορεί. Αφήνει επίσης αιχμές εναντίον των δανειστών, λέγοντας «είναι τιμή μου η απαίτησή τους» (εννοώντας την παραίτησή του).

Ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της χρεο-δουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία – επίλυση, με αναδιάρθρωση χρέους, μειωμένη λιτότητα, αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων και με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ανέφερε ο κύριος Βαρουφάκης, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό, πρόσθεσε και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρισε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος ενώ σημείωσε ότι είναι τιμή του η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά, κατέληξε.

Τον κύριο Βαρουφάκη αντικαθιστά μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:45

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.