Τουρκικά μαχητικά πλήττουν θέσεις του ΙΚ στη Συρία

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πλήττουν τις τελευταίες ώρες τουρκικά μαχητικά, τα οποία απογειώνονται από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία, ενώ το Ιράκ στέλνει για πρώτη φορά 3.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες και 500 σουνίτες μαχητές στο συριακό έδαφος με την ίδια αποστολή.

Η συμφωνία συνεργασίες Τουρκίας - ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης, έκλεισε σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Ομπάμα και Ερντογάν.

  Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και κατευθύνονται προς τα σύνορα με τα Συρία, έπειτα από συγκρούσεις με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα ένας Τούρκος υπαξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας στρατιωτικός τραυματίστηκε κοντά στην πόλη Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία, από πυρά που προήλθαν από το συριακό έδαφος, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. 

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφερε πως οι αρχές της Τουρκίας θα λάβουν "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας σε συνέχεια των επιθέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και των κούρδων μαχητών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα, στις έως τώρα αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν 35 τζιχαντιστές.

Επιμέλεια: Νίκος Παναγιωτίδης

Πηγή: Nooz.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.