O Ιγκλέσιας υποψήφιος των Podemos για πρωθυπουργός

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας θα είναι ο υποψήφιος των Podemos για την πρωθυπουργία της Ισπανίας στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του έτους, αφού επικράτησε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την εκλογική λίστα με ποσοστό σχεδόν 94%.

Ιδιαίτερα μικρή ήταν ωστόσο η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, καθώς από τα περίπου 379.000 μέλη των Podemos ψήφισαν οι 60.000, δηλαδή μόλις το 16%. Η παράταξη προσπάθησε να διαλύσει τις ανησυχίες, με τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής να αποδίδει τη μικρή συμμετοχή στο γεγονός ότι είναι καλοκαίρι.

Η εκλογική διαδικασία ήλθε στον απόηχο αρνητικών δημοσκοπήσεων για τους Podemos, που καταδεικνύουν ότι το κόμμα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην τρίτη θέση και μακριά από τις δυο παραδοσιακές δυνάμεις, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές.

Επίσης, το κόμμα φαίνεται να αντιμετωπίζει και εσωτερικά προβλήματα, καθώς φαντάζει διαιρεμένο ανάμεσα σε μια μετριοπαθή γραμμή και μια αριστερή πτέρυγα. Στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Ιγκλέσιας απέρριψε την πρόταση μιας ομάδας αριστερών παρατάξεων για κοινή πλατφόρμα στις εκλογές.

Η απόφαση του κ. Ιγκλέσιας προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων στελεχών, πρωτίστως της επικεφαλής του κόμματος στην Ανδαλουσία, με την τελική ηγεσία τελικά να ανακοινώνει πως θα συμβουλευτεί τη βάση για το ζήτημα.

Η ακριβής ημερομηνία των εκλογών στην Ισπανία δεν έχει ακόμα οριστεί από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, όμως αναμένεται να γίνουν τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.