Παγκύπρια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού -video-

Μετά την επιτυχημένη "διαδρομή" του στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάρτιο, το ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες Μέρες" ("Beloved Days"), του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, θα προβληθεί για πρώτη φορά και στην Κύπρο, στις 2 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού. Η προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 20:30, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

Το 1970, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι, στην κατεχόμενη σήμερα επαρχία Κερύνειας, ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Τα γυρίσματα της ταινίας "Πολυαγαπημένη" ("Beloved"), με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής, καθώς και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά, "ταξιδεύουν" με νοσταλγία στις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

beloved-days-documentary-compressed
Αναλύοντας τη διαδρομή για την πραγμάτωση του έργου, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πατσαλίδης αναφέρει ότι αρχική επιδίωξή του ήταν να μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας τής τότε εποχής και παράλληλα να προσεγγίσει δημιουργικά την πολλά υποσχόμενη πορεία του νησιού ως κινηματογραφικού προορισμού: Μια πορεία, που σταμάτησε γρήγορα και άδοξα, μετά την τουρκική εισβολή του 1974. "Ωστόσο", τονίζει, "αναπόσπαστη προέκταση αυτής της προσέγγισης αποτελούν οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα όσων βίωσαν αυτά τα δυο σημαντικά γεγονότα και οι αλλαγές που επέφεραν στη ζωή και την ψυχοσύνθεσή τους".

Συντελεστές:
Μουσική-σχεδιασμός ήχου: Χριστίνα Γεωργίου
Σκηνικά: Πάρης Μανώλη
Μοντάζ: Κύρος Παπαβασιλείου
Διευθυντής φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Όθωνος
Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Παντζής, Μόνικα Νικολαΐδου
Συμπαραγωγοί: Γιώργος Παντζής, Μόνικα Νικολαΐδου, Κωνσταντίνος Όθωνος, Ανδρέας Χαραλάμπους
Έρευνα: Γιώργος Αβραάμ, Κωνσταντίνος Πατσαλίδης
Παραγωγή & σενάριο: Γιώργος Αβραάμ
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Δρακόπουλος, Αντρέας Νικολαΐδης, Χάρης Ευριπίδου, Γιάννης Ιωάννου, Σοφοκλής Κωμοδρόμος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πατσαλίδης

* Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει η εταιρεία «Walking Around The World», σε συμπαραγωγή των «Filmblades», «Roll Out Vision Services», «Atlantis Film Solutions» και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου).

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ:

Το Φεστιβάλ Λεμεσού
Μια συναρπαστική διαδρομή δέκα χρόνων στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που πραγματοποιείται παραδοσιακά κάθε Αύγουστο από την 1η μέχρι και τις 8 του μήνα. Φέτος, επανέρχεται ανανεωμένο και πιο επίκαιρο από ποτέ, σε ένα νέο χώρο με πιο άνετες και δροσερές συνθήκες θέασης. Tο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, κοντά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, είναι ο νέος χώρος που θα φιλοξενήσει τη φετινή επετειακή διοργάνωση.
Βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το Φεστιβάλ, πατώντας στην πιο κάτω φωτογραφία.

lemesos festival-compressed

Πηγή: beloveddays.com

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.