Τσίπρας: Μην κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τους διαφωνούντες με αυτόν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας, μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή του 2ου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων για να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση με τους εταίρους, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εστάλη σήμερα προς εκπροσώπους ΜΜΕ από το Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον τίτλο «Δηλώσεις Πρωθυπουργού σε συνεργάτες του».

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας καλεί τους διαφωνούντες με αυτόν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής» και δηλώνει ότι ακόμα αναμένει από αυτούς να εκφέρουν «έστω μία εναλλακτική πρόταση» ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού ο εκβιασμός, όπως λένε, που έκαναν οι Ευρωπαίοι εταίροι στον πρωθυπουργό στη σύνοδο των Βρυξελλών.

Την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους διαφωνούντες με τα μέτρα βουλευτές του που ισχυρίστηκαν ότι αυτά "εκβιάστηκε ο Πρωθυπουργός να τα αποδεχτεί", να του απαντήσουν εάν θεωρούν τον εκβιασμό αυτόν "¨πραγματικό ή πλαστό;", ώστε στην πρώτη περίπτωση αν είναι, να του προτείνουν εναλλακτική λύση και θα την συζητήσει.

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι έχει «πλήρη επίγνωση» της ευθύνης που ανέλαβε για «έναν δύσκολο συμβιβασμό» και φέρεται έτοιμος να ανοιχτεί και να αξιοποιήσει «κάθε δυνατότητα συμμαχιών στην Ευρώπη» για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Μιλάει για την ανάγκη να γίνει ένας απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης και να χαραχτεί καινούργια πορεία με τα νέα δεδομένα και πιστεύει πως ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό».

Αναφέρεται επίσης σε μία πολιτική που ανάμεσα σε άλλα θα προωθήσει «σημαντικές μεταρρυθμίσεις», και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα.

Πηγη: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:23

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand