Στο Χαλά Σουλτάν Τουρκοκύπριοι και ο Μουφτής

Το τέλος του Ραμαζανιού γιόρτασαν στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στην περιοχή της Αλυκής στη Λάρνακα, περισσότεροι από 1000 Τουρκοκύπριοι και ο Μουφτής τους, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο, KlasGierow.

Οι Τουρκοκύπριοι, με ειδική άδεια, πέρασαν το πρωί από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και μετέβησαν στο Τεκέ Χαλά Σουλτάν, έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους λατρείας των μουσουλμάνων.

Για τη μεταφορά τους, που έγινε με 20 λεωφορεία, η Αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

Ο Μουφτής Ταλίπ Αταλάϊ ευχήθηκε να υπάρξει ειρήνη στο νησί μας και στον κόσμο γενικότερα ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι «βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε, αυτό λέει ότι η ειρήνη είναι κοντά».

Ο Μουφτής ευχαρίστησε παράλληλα τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και όλους όσοι στήριξαν την διαδικασία μεταφοράς των Τουρκοκυπρίων στον σημαντικό για τους μουσουλμάνους, χώρο προσκυνήματος.΄

Ο πρέσβης της Σουηδίας ανέφερε ότι ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός και ο θρησκευτικός διάλογος, ο οποίος σημείωσε είναι μέρος της διαδικασίας, δείχνει πόσο συμβάλλει στην ειρήνη και στην επανένωση του νησιού.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: Αργυρώ Ζουπανιώτου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:23

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ (13)
21:39
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ (12)
21:36
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (11)
21:34
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ (10)
21:33
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (9)
21:31
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (8)
21:30
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (7)
21:29
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
21:27
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (2)
21:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.