Κόμματα: Καταδίκη της τουρκικής εισβολής

Με διακηρύξεις και ανακοινώσεις τους, τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι 41 χρόνια μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, την κατάληψη μεγάλου μέρους της επικράτειας και τον μαζικό εκδιωγμό του γηγενούς πληθυσμού με διαθέσεις "εθνικής εκκαθάρισης" και διχοτόμησης, οι πληγές της Κύπρου παραμένουν ακόμα ανοιχτές.
"Σήμερα", σημειώνει, "41 χρόνια μετά, ο κυπριακός λαός θρήνησε ξανά τις μέρες αυτές τις χιλιάδες θύματα του Αττίλα".
Τονίζει επίσης ότι 41 χρόνια μετά, "έχουμε ιερή υποχρέωση και εθνικό χρέος να συνεχίσουμε αμείωτες τις προσπάθειες για να αποτινάξουμε την τουρκική κατοχή ούτως ώστε, μέσα από μια έντιμη και λογική πολιτική συμφωνία, να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός και να διασφαλίσουμε την επιβίωση και διάρκεια του κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας για το σύνολο του κυπριακού λαού".

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι 41 χρόνια μετά το 1974, ο λαός μας βρίσκεται ακόμη στις επάλξεις του αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και για επανένωση της πατρίδας μας. Το ζητούμενο είναι η λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν. Λύση, σημειώνει το ΑΚΕΛ, που να τερματίζει την κατοχή, τον εποικισμό και την όποια ξένη εξάρτηση και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού.

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες, Έλληνες Κύπριους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στις ορδές των Τούρκων, αλλά και υποχρέωση έναντι των επερχόμενων γενεών, είναι να επιμένουμε να αντιστεκόμαστε σε διχοτομική λύση, που να καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και να μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι 41 χρόνια η δική μας πλευρά εξακολουθεί να διολισθαίνει σε υποχωρήσεις απαράδεκτες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση ενός συνομοσπονδιακού μοντέλου και σε πλήρη αντίθεση με τις κατά καιρούς διακηρύξεις και δεσμεύσεις μέρους της πολιτικής ηγεσίας.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι, μνημονεύοντας σήμερα τα θύματα της πιο μεγάλης και οδυνηρής τραγωδίας της πατρίδας μας, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε, ενωμένοι και απτόητοι, με σύνεση και υπευθυνότητα, αλλά και με πίστη και αποφασιστικότητα, τη μεγάλη πορεία μας για τη δικαίωση του μαρτυρικού λαού μας.

Το Κίνημα Οικολόγων, τιμώντας όσους θυσιάστηκαν κατά την τουρκική εισβολή, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για το ζεύγος των Τουρκοκυπρίων που είχαν το θάρρος να υψώσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η Συμμαχία Πολιτών σημειώνει ότι για ακόμα έναν Ιούλιο μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, το ψευδοκράτος διοργανώνει πανηγύρια για να γιορτάσει την προσφυγοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού, τον μαζικό εποικισμό και εκτουρκισμό των κατεχόμενων περιοχών μας.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά για τις ενέργειες της Ρωσίας
12:01
Η Hermes και άλλοι τουριστικοί φορείς υποστηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων
12:00
Ο ΠτΔ υπεβλήθη σήμερα σε μικρής έκτασης και χρονικής διάρκειας σπονδυλοπλαστική επέμβαση
11:49
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας, μετέφερε στον ΠτΔ ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Βίντεο)
11:35
Ψήφισμα Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων του ΟΗΕ
11:22
Υπ. Υγείας: Με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση
11:07
Σε όλους τους ενήλικες στο Ην. Βασίλειο προσφέρεται από σήμερα το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού
10:49
Χ. Χαριλάου: Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια παραμένει εύθραυστη
10:30
Προοπτικές ανάκαμψης προδιαγράφει ο Σύνθετος Προπορευόμενος Οικονομικός Δείκτης
10:27
Σε μικρή επέμβαση στους σπόνδυλους υποβάλλεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
10:26
To Κέντρο Παραγωγικότητας ανακοινώνει τη διεξαγωγή νέου επιχορηγημένου προγράμματος κατάρτισης
10:14
Σ. Στεφάνου: "Τον πρόεδρο Αναστασιάδη τον ενδιαφέρει η εικόνα, και όχι η ουσία..."
10:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand