Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό υπέρ των αδέσποτων -photos-

Έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η μη κυβερνητική, ζωοφιλική οργάνωση P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter) να διαμαρτυρηθεί για την αδιαφορία -όπως καταγγέλλει- της Πολιτείας στην εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων.

Με ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μέλη και φίλοι της οργάνωσης αξίωσαν αλλαγές στη νομοθεσία για προστασία των ανυπεράσπιστων ζώων.
Μέσα από εικόνες που ομολογουμένως σοκάρουν, αλλά δυστυχώς αντικρίζουμε πλέον ολοένα και συχνότερα στους δρόμους της -κατά τα άλλα- πολιτισμένης, ευρωπαϊκής, Κύπρου μας, στόχος της εκδήλωσης ήταν ακριβώς να προκαλέσει την αφύπνιση της κοινωνίας και προπάντων των αρμοδίων, ώστε επιτέλους να υπάρξει σεβασμός στα υπόλοιπα όντα του πλανήτη και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων.

paws1-compressed

Τι είναι ο P.A.W.S.
Iδρύθηκε στη Λευκωσία το 2012, με πρωταρχικός στόχο την εδραίωση της ζωοφιλίας στην Κύπρο, μέσα από δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση των δικαιωμάτων των ζώων, της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας, της εξάλειψης του φαινομένου της κακοποίησης και της εγκατάλειψης, καθώς και της επιμόρφωσης σε ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων.
Ο P.A.W.S. δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ενισχύεται οικονομικά από εισφορές και έσοδα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Για να πετύχει τους στόχους του, ο σύνδεσμος δραστηριοποιείται με τους εθελοντές του προς κάθε κατεύθυνση. Φροντίζει αδέσποτα και περιθάλπει τραυματισμένα/άρρωστα ζώα και τα προετοιμάζει κατάλληλα, ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν μόνιμα από οικογένειες που θέλουν να αποκτήσουν κατοικίδιο.

paws2-compressed
Επίσης, ο P.A.W.S. προσφέρει επιχορηγημένες τιμές από κτηνιάτρους για την τοποθέτηση μικροτσίπ και για στειρώσεις.
Ενημερώνει τους πολίτες και τους καθοδηγεί προς αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και εγκατάλειψης και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές προς επίλυση των προβλημάτων.
Διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των ζώων, για τη σημασία του μικροτσίπ και των στειρώσεων στον αγώνα κατά του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.
Επιπλέον, συνεργάζεται με άλλες ζωοφιλικές οργανώσεις, για ενδυνάμωση της κοινής δράσης για τα δικαιώματα των ζώων στην Κύπρο.

paws3-compressed

Riknews

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Μεγάλη βουτιά κατά €2,29 δισ. ή 85,4%, στα έσοδα από τουρισμό το 2020
14:45
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡO: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
14:39
Ελλάδα: Κυρ. Μητσοτάκης: «Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή»
14:36
Δεν τίθεται θέμα να αλλάξει το τραγούδι συμμετοχής της Κύπρου στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ
14:25
Σε ισχύ από σήμερα η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις
14:08
Απάντηση Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ
13:52
Β. Παπαδόπουλος: Θετικά θα ανταποκριθεί ο ΠτΔ στην πρόσκληση Γκουτέρες.Εβδομάδα διεργασιών για το Κυπριακό (Βίντεο)
13:50
Πυρά ΔΗΚΟ για πολιτογραφήσεις
13:40
Ελεγκτική Υπ. : Ο χειρισμός για την Μαρίνα Αγίας Νάπας έβλαψε το δημόσιο συμφέρον (Βίντεο)
13:35
Πέραν των 850.000 δικαιούχων εγγράφηκαν τους πρώτους 18 μήνες στο ΓεΣΥ
13:15
Αρπαγή ανήλικης κάτω των 16 ετών από τη φύλαξη του νόμιμου κηδεμόνα της
13:11
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν τον Μάρτιο ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού
12:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand