Στην Κύπρο ο Jean-Claude Juncker

Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη έφθασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Juncker στο νησί ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Τον συνοδεύει ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Juncker θα συναντήσει στις 10:30 τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να συζητήσουν τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας και το πώς η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Ενεργειακά ζητήματα και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό θα είναι επίσης βασικά θέματα των συζητήσεων.

Στις 11:30π.μ οι δύο άντρες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι ο κ.  Juncker θα συναντήσει επίσης τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος.

Στη συνέχεια ο κ. Juncker και οι δύο ηγέτες θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη νεκρή ζώνη.

Στις 4 το απόγευμα ο κύριος Juncker θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

Αύριο  θα απευθυνθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής, και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ με αφορμή την επίσκεψη Γιούνκερ στην Κύπρο, οι συντεχνίες και οργανώσεις που απαρτίζουν την πλατφόρμα “Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” θα πραγματοποιήσουν την αύριο Παρασκευή, 17 Ιουλίου, ώρα 11 πμ έξω από τη Βουλή, εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια “στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας που διευρύνει ολοένα και περισσότερο την φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα”.

 Πηγή: ΕΕ, ΚΥΠΕ

.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.