Τρόικα: Δημοσιονομικά, μεταρρυθμίσεις, ακίνητα

Συνεχίζονται για 2η ημέρα, οι επαφές των τεχνοκρατικών κλιμακίων της Τρόικας στην Κύπρο, στο πλαίσιο της 7ης αξιολόγησης για την πορεία εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα δημοσιονομικά και τις μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, κλιμάκιο της Τρόικας θέματα μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα συζητήθηκαν νωρίς το πρωί με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητείται η μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης.
Παράλληλα, στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης θα συζητηθούν θέματα του τομέα των ακινήτων.
Με βάση το πρόγραμμα των εκπροσώπων της Τρόικας, νωρίς το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στην οικονομία (μακροοικονομικά) και θα ακολουθήσει συζήτηση για τα δημοσιονομικά. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Αύριο το πρωί, κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει στο Υπουργείο Οικονομικών εργασιακά θέματα, ενώ σε παράλληλη συνάντηση, άλλο κλιμάκιο των δανειστών θα έχει συνάντηση με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Σε άλλη συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα πολιτικής αεροπορίας.
Το απόγευμα αύριο, πάλι στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητηθούν σε χωριστές συναντήσεις με τους τεχνοκράτες της Τρόικας φορολογικά θέματα και θέματα έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τα οποία σχετίζονται και με το νομοσχέδιο για τους "εγκλωβισμένους" ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας λόγω χρεών του επιχειρηματία ανάπτυξης γης, ο οποίος πώλησε το ακίνητο.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Ιουνίου και κατατέθηκε στη συνέχεια στη Βουλή για ψήφιση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.