Στη Βουλή των Ελλήνων στραμμένα τα βλέμματα - live

Σε κρίσιμη συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, καλείται να εγκρίνει απόψε το πολυνομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης του νέου δανειακού προγράμματος.

Το πρωί σε κοινή συνεδρία των τεσσάρων αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής, δόθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση να προχωρήσει ως κατεπείγον το πολυνομοσχέδιο.
Στις επτά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και σ αυτήν αποφασίστηκε όπως η συνεδρία της Ολομέλειας ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία πριν από τα μεσάνυχτα, ώστε ο νόμος να μην φέρει αυριανή ημερομηνία.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί με τις ψήφους της πλειονότητας των βουλευτών του Σύριζα, των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του Πασόκ.
Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα το καταψηφίσουν.
Κυβερνητικές πηγές πάντως άφησαν να εννοηθεί ότι αύριο αναμένεται ευρύς ανασχηματισμός.

Στήριξη ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα, πάνω στην οποία στηρίζεται, προσθέτοντας πως αν δεν έχει την στήριξή της δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη ημέρα.
Μιλώντας στην πολύωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα, ο κύριος Τσίπρας είπε ότι συναισθάνεται την κριτική, τις αιτιάσεις, τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες.
Σημείωσε ότι ο ίδιος από την πλευρά του εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες.
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές του Σύριζα να διατηρήσουν την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος μπροστά σ αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Παρακολουθείστε τη διαδικασία απευθείας από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, εδώ

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου


Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.