Καταδίκη πραξικοπήματος - Ανάγκη απαλλαγής από βάρος προδοσίας -video-

Η σημερινή μαύρη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος, στρέφει τη μνήμη πίσω σε γεγονότα που ο καθένας καταδικάζει και εύχεται να μην επαναληφθούν, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωση για τη μαύρη επέτειο της 15ης Ιουλίου 1974.

"Η σημερινή ημέρα", προσθέτει, "είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για προάσπιση της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ελευθερίας και όσων έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει επίσης ότι "έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και των κινδύνων του απαράδεκτου status quo, οφείλουμε να εργαστούμε με σύμπνοια για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του και να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας".
Τονίζει επιπλέον ότι "είναι επιτακτική η ανάγκη για απαλλαγή από το άγος και το βάρος της προδοσίας, με την εξεύρεση μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, του λαού και των θεσμών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την πορεία, καλούμαστε να χαλυβδώσουμε την πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να παραδειγματιστούμε από τις αποτυχίες και τα αποτελέσματα της διχόνοιας και να παραμερίσουμε έριδες και μικρότητες".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει ότι "οφείλουμε, λαός και ηγεσία να πορευθούμε με συλλογικότητα, με συναίνεση, και με σεβασμό στην ιστορία και στη συντήρηση της ιστορικής μνήμης".

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε δήλωση για τη σημερινή μαύρη επέτειο και εξερχόμενος της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου παρέστη στην ειδική συνεδρία της Ολομέλειας για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της εισβολής σε βάρος της Κύπρου. Παρακολουθήστε τι είπε:

Δέσμευση για θαρραλέα βήματα στο Κυπριακό
Εξάλλου, μιλώντας χθες το βράδυ σε δεξίωση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής για την κατάληψη της Βαστίλλης και την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη δέσμευσή για θαρραλέα βήματα και επίδειξη αποφασιστικότητας για επιτυχή κατάληξη σε μία βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό.
"Την ίδια αποφασιστικότητα και τόλμη", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, "θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε και στην αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται, για επιπλέον ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και τη Γαλλία.
Ο Γάλλος πρεσβευτής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι μπορεί να βασιστεί στην αποφασιστική στήριξη της Γαλλίας στο Κυπριακό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:36

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.