Η Ζ.Κωνσταντοπούλου ζητεί από τη Βουλή να απορρίψει το νομοσχέδιο

Να μην επιτρέψει η Βουλή να ολοκληρωθεί «ο εκβιασμός των λεγόμενων εταίρων» στην ελληνική κυβέρνηση, με την ψήφιση «των μέτρων τους», ζήτησε η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας με την ιδιότητα της βουλευτού, στις αρμόδιες επιτροπές, στις οποίες εισήχθη το πρωί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου η κ. Κωνσταντοπούλου είπε «Επιδιώκεται μέσω ενός εκβιασμού που απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή, να υλοποιήσουν μία πολιτική την οποία ο πρωθυπουργός - τον οποίο τιμώ αφάνταστα και η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας, αλλά η Βουλή δεν πρέπει να δεχτεί».

Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης ενός νομοσχεδίου «τόσο μεγάλης σημασίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι αισθάνθηκε αγανάκτηση όταν άκουσε την κα. Μέρκελ, αρχηγό άλλου κράτους, χωρίς καμία εξουσιοδότηση, να ανακοινώνει το τι, πώς, και πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτό το νομοσχέδιο.

Ακόμα, η Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι έχουν προκύψουν νέα στοιχεία, όπως η Έκθεση του ΔΝΤ με πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που πρέπει να λάβει η υπόψη η κυβέρνηση και η Βουλή προτού τεθεί σε ψηφοφορία του νομοσχέδιο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά την προηγούμενη ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης και στήριξης προς την κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στις Βρυξέλλες, είχε πάλι εκφράσει την αντίδρασή της, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «παρούσα» - όπως και έκανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.