Σε ξέπλυμα χρήματος ενέχεται η Deutsche Bank

Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρουν ότι η έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διεξάγει παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Ο DSF, ο οποίος έχει τη φήμη ότι αντιμετωπίζει με άτεγκτο τρόπο ακόμη και τις μεγάλες τράπεζες, άνοιξε ένα νέο μέτωπο στις αρχές του καλοκαιριού. Ο εποπτικός φορέας έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις πηγές, για απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματιστή της Ντόιτσε Μπανκ στη Μόσχα από Ρώσους πελάτες που επιδίωκαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους.

Δεν δόθηκαν ωστόσο λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε.

Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η τράπεζα πάντως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα μικρό αριθμό υπαλλήλων μας στη Μόσχα καθώς εκκρεμεί το πόρισμα μιας εσωτερικής έρευνας, περιορίστηκε να πει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος.

Εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της Τράπεζας να συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες εντοπισμού και καταπολέμησης των ύποπτων δραστηριοτήτων.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης που διεξάγει σχετικά με το ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προερχόμενων από τη Ρωσία, μέσω Μόσχας και Λονδίνου, με τη χρήση περίπλοκων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Τον Απρίλιο, η Ντόιτσε Μπανκ συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματά της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:36

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.