Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τη συμφωνία

 

ΔΗΣΥ

Την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της Ελλάδας χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι η απόφαση διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αναφέρθηκε παράλληλα στη στήριξη της Κύπρου, η οποία, είπε, δόθηκε σε όλα τα επίπεδα και καθ` όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από από τον υπουργό Οικονομικών.
Υποστήριξαν, πρόσθεσε, με σθένος την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και συνέβαλαν στην επίτευξη συμφωνίας.
Ο κύριος Χριστοφόρου, επισήμανε, ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει τις νέες μεγάλες θυσίες τις οποίες καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον όμως, συμπλήρωσε, έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, που μια άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το Ευρώ θα συνεπαγόταν.
Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, κατέληξε, έχει επιτακτική ανάγκη και καθήκον να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και σε συνεννόηση στο εσωτερικό μέτωπο να δημιουργηθεί εθνική ομοψυχία, ώστε να μπορέσει η συμφωνία να υλοποιηθεί και η χώρα να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

ΑΚΕΛ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτούργησε τιμωρητικά σε βάρος της Ελλάδας, λόγω της απόφασης του λαού στο δημοψήφισμα. Τα όσα δραματικά εξελίχθηκαν στο ελληνικό ζήτημα, πρόσθεσε, επαναφέρουν με έντονο τρόπο τα βασικά διλήμματα και διακυβεύματα για το παρόν, το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης. Ο Γιώργος Λουκαϊδης διερωτήθηκε πόσο καιρό ακόμα οι λαοί της Ευρώπης θα ανέχονται τις νεο-αποικιακού τύπου πρακτικές, τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, τα οποία, είπε, πόρρω απέχουν από τις διακηρυγμένες αρχές της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, με την επιλογή του στο δημοψήφισμα ανέδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο των σκληρών πολιτικών λιτότητας, τον αντιδραστικό χαρακτήρα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των πολυεθνικών μονοπωλίων που βρίσκονται πίσω του.

ΔΗΚΟ  

Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, χαιρετίζει το Δήκο.  Χαιρετίζουμε, αναφέρει σε ανακοίνωση, την αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη στήριξη της πλειοψηφίας των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, διαπραγματεύτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτραπεί η απομόνωση της Ελλάδας.  Το ΔΗΚΟ, προσθέτει, ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας,  έλαβε γενναίες αποφάσεις, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Κακίζει παράλληλα την απαράδεκτη, όπως αναφέρει, συμπεριφορά χωρών, οι οποίες μέχρι την υστάτη επιδίωκαν την απομόνωση της Ελλάδας και την εκδίωξή της από την Ευρωζώνη.

ΕΔΕΚ

 Εκ πρώτης όψεως η συμφωνία φαίνεται να περιέχει και θετικά στοιχεία και πολλά σημεία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να επεξηγηθούν, αναφέρει σε ανακοίνωση η Εδέκ.  Επικρίνει ωστόσο την κυβέρνηση της Γερμανίας και υπερσυντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιμονή τους σε μια αποτυχημένη πολιτική ακραίας λιτότητας, σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και ακρωτηριασμού της εθνικής κυριαρχίας που εφαρμόζεται με τραγικά αποτελέσματα τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ευρώπη.  Πολιτική, συνεχίζει η Εδέκ, η οποία έχει αμφισβητηθεί εμπράκτως από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

ΕΥΡΩΚΟ

Θέλω να ελπίζω ότι η προκαταρκτική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα θα καταλήξει σε κάτι θετικό και τελεσίδικο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκό Δημήτρης Συλλούρης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι ο ίδιος, έχει αμφιβολίες. Ο κύριος Συλλούρης έψεξε παράλληλα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, είπε, όπως έχει φανεί δεν βλέπουν την ευρωζώνη και το ευρώ ως κάτι που ενώνει τις χώρες, αλλά αντίθετα ως ένα πεδίο για τα εθνικά, τα κρατικά και τα δικά τους συμφέροντα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι η συμφωνία για την Ελλάδα,, μόνο επώδυνη και άδικη μπορεί να χαρακτηριστεί.  Η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι η Γερμανία, τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, σε μια χώρα της οποίας ο λαός υποφέρει εδώ και πέντε χρόνια από το αποδεδειγμένα αποτυχημένο σχέδιο, το οποίο της επιβλήθηκε από τους δανειστές της.  Η εμπιστοσύνη προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, πρόσθεσε, έχει χαθεί οριστικά.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ  

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει ανησυχία για το Γερμανικό ηγεμονισμό τις απαράδεκτες, όπως αναφέρει, μεθόδους και την κουλτούρα που επιχειρεί να επιβάλει στους υπόλοιπους λαούς, καθώς και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Μπορεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας, Γιώργος Λιλλήκας, να υπάρξει μέλλον αν έχουμε μιαν Ευρωπαϊκή Γερμανία.  Ομως, συνέχισε, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για μια Γερμανική Ευρώπη.

Σύνταξη: Παναγιώτης Πανταζής, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έυα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.