Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τη συμφωνία

 

ΔΗΣΥ

Την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της Ελλάδας χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι η απόφαση διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αναφέρθηκε παράλληλα στη στήριξη της Κύπρου, η οποία, είπε, δόθηκε σε όλα τα επίπεδα και καθ` όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από από τον υπουργό Οικονομικών.
Υποστήριξαν, πρόσθεσε, με σθένος την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και συνέβαλαν στην επίτευξη συμφωνίας.
Ο κύριος Χριστοφόρου, επισήμανε, ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει τις νέες μεγάλες θυσίες τις οποίες καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον όμως, συμπλήρωσε, έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, που μια άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το Ευρώ θα συνεπαγόταν.
Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, κατέληξε, έχει επιτακτική ανάγκη και καθήκον να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και σε συνεννόηση στο εσωτερικό μέτωπο να δημιουργηθεί εθνική ομοψυχία, ώστε να μπορέσει η συμφωνία να υλοποιηθεί και η χώρα να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

ΑΚΕΛ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτούργησε τιμωρητικά σε βάρος της Ελλάδας, λόγω της απόφασης του λαού στο δημοψήφισμα. Τα όσα δραματικά εξελίχθηκαν στο ελληνικό ζήτημα, πρόσθεσε, επαναφέρουν με έντονο τρόπο τα βασικά διλήμματα και διακυβεύματα για το παρόν, το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης. Ο Γιώργος Λουκαϊδης διερωτήθηκε πόσο καιρό ακόμα οι λαοί της Ευρώπης θα ανέχονται τις νεο-αποικιακού τύπου πρακτικές, τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, τα οποία, είπε, πόρρω απέχουν από τις διακηρυγμένες αρχές της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, με την επιλογή του στο δημοψήφισμα ανέδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο των σκληρών πολιτικών λιτότητας, τον αντιδραστικό χαρακτήρα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των πολυεθνικών μονοπωλίων που βρίσκονται πίσω του.

ΔΗΚΟ  

Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, χαιρετίζει το Δήκο.  Χαιρετίζουμε, αναφέρει σε ανακοίνωση, την αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη στήριξη της πλειοψηφίας των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, διαπραγματεύτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτραπεί η απομόνωση της Ελλάδας.  Το ΔΗΚΟ, προσθέτει, ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας,  έλαβε γενναίες αποφάσεις, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Κακίζει παράλληλα την απαράδεκτη, όπως αναφέρει, συμπεριφορά χωρών, οι οποίες μέχρι την υστάτη επιδίωκαν την απομόνωση της Ελλάδας και την εκδίωξή της από την Ευρωζώνη.

ΕΔΕΚ

 Εκ πρώτης όψεως η συμφωνία φαίνεται να περιέχει και θετικά στοιχεία και πολλά σημεία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να επεξηγηθούν, αναφέρει σε ανακοίνωση η Εδέκ.  Επικρίνει ωστόσο την κυβέρνηση της Γερμανίας και υπερσυντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιμονή τους σε μια αποτυχημένη πολιτική ακραίας λιτότητας, σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και ακρωτηριασμού της εθνικής κυριαρχίας που εφαρμόζεται με τραγικά αποτελέσματα τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ευρώπη.  Πολιτική, συνεχίζει η Εδέκ, η οποία έχει αμφισβητηθεί εμπράκτως από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

ΕΥΡΩΚΟ

Θέλω να ελπίζω ότι η προκαταρκτική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα θα καταλήξει σε κάτι θετικό και τελεσίδικο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκό Δημήτρης Συλλούρης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι ο ίδιος, έχει αμφιβολίες. Ο κύριος Συλλούρης έψεξε παράλληλα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, είπε, όπως έχει φανεί δεν βλέπουν την ευρωζώνη και το ευρώ ως κάτι που ενώνει τις χώρες, αλλά αντίθετα ως ένα πεδίο για τα εθνικά, τα κρατικά και τα δικά τους συμφέροντα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι η συμφωνία για την Ελλάδα,, μόνο επώδυνη και άδικη μπορεί να χαρακτηριστεί.  Η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι η Γερμανία, τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, σε μια χώρα της οποίας ο λαός υποφέρει εδώ και πέντε χρόνια από το αποδεδειγμένα αποτυχημένο σχέδιο, το οποίο της επιβλήθηκε από τους δανειστές της.  Η εμπιστοσύνη προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, πρόσθεσε, έχει χαθεί οριστικά.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ  

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει ανησυχία για το Γερμανικό ηγεμονισμό τις απαράδεκτες, όπως αναφέρει, μεθόδους και την κουλτούρα που επιχειρεί να επιβάλει στους υπόλοιπους λαούς, καθώς και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Μπορεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας, Γιώργος Λιλλήκας, να υπάρξει μέλλον αν έχουμε μιαν Ευρωπαϊκή Γερμανία.  Ομως, συνέχισε, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για μια Γερμανική Ευρώπη.

Σύνταξη: Παναγιώτης Πανταζής, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έυα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:37

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Ο Μπάιντεν στηρίζει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία αλλά χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου
17:17
Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί επέκταση της κρατικής χορηγίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, λέει ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ
17:03
‘Εφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο Ηλίας Νικολακόπουλος
16:46
Στην Επιτροπή Μεταφορών η υποχρεωτική χρήση κράνους στα ποδήλατα
16:35
Τζόνσον: Η αποχώρηση της Ρωσίας από το Νησί των Φιδιών δείχνει την ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται
16:24
ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60
16:06
Το Ουκρανικό στη Γενική Συνέλευση της EBU
16:00
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια
15:45
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών σε σχολεία. Ευρεία σύσκεψη αύριο στο Υπ. Παιδείας
15:31
Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντικό ότι επανεπιβεβαιώνεται η προσήλωση των μελών στην έννοια της εδαφικής ακεραιότητας
15:14
Πάφος: Υπό τετραήμερη κράτηση δύο νεαροί από τη Συρία για την υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού συμπατριώτη τους
15:04
ΥΠΑΜ:«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στις έρευνες για πλήρη διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος στην Εθνική Φρουρά (Βίντεο)
14:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand