Σκληρή η Μέρκελ, διαλλακτικοί Ολάντ - Γιούνκερ

Πάρα πολύ δύσκολη, χαρακτήρισε την κατάσταση, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ότι δεν την εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν προέκυψε τελικό αποτέλεσμα από το Γιούρογκρουπ.
Όπως υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχει χαθεί κάτι πιο σημαντικό από ένα νόμισμα, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.
Ανέφερε επίσης ότι στη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Πρέπει, είπε η Άγκελα Μέρκελ, να μετρήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και τα καλά να υπερισχύουν για να προχωρήσουμε.
Καθορίζοντας στην ουσία τη γραμμή που θα τηρήσει στη διάρκεια της Συνόδου, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές και δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με κάθε κόστος.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι το σημαντικό είναι η Ελλάδα να βρίσκεται και αύριο στην Ευρωζώνη, υποδεικνύοντας ότι οι ηγέτες οφείλουν να αγωνιστούν για το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.
Επεσήμανε ότι προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει, αφού όπως ανέφερε, από τη στιγμή κατά την οποία μια χώρα θα βγει εκτός, η Ευρώπη θα κατακερματιστεί και δεν θα μπορεί να προχωρήσει.
Αυτό, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, δεν το θέλουμε και η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί μια λύση.
Σε λακωνική δήλωση, προσερχόμενος επίσης στη Σύνοδο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια μέχρι τελευταίας στιγμής για την εξεύρεση λύσης.
Πρέπει, είπε ο κύριος Γιούνκερ, να βρούμε τη λύση, ακόμα κι αν χρειαστεί αγώνας.

Μοσκοβισί
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί συμφώνησε ότι εναπόκειται πλέον στους ηγέτες της Ευρωζώνης να αποφασίσουν.
Επεσήμανε ότι εκείνο που επιθυμεί η Κομισιόν είναι να προχωρήσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ντάισελμπλουμ
Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, έχουμε λύσει πολλά ζητήματα, αλλά ορισμένα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να υπάρχουν, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Εγώ, είπε, θα ενημερώσω τους ηγέτες, ώστε να αποφασίσουν εκείνοι γι' αυτά τα τελευταία ζητήματα.

 

Θετική εξέλιξη η ακύρωση Συνόδου Κορυφής "28"
Η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο της Ευρωζώνης, ακυρώθηκε, εξέλιξη η οποία αποτιμάται θετικά.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, ανακοινώνοντας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, την απόφαση για αναβολή της συνόδου των "28", αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση των συνομιλιών για την Ελλάδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:37

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.