Μνημείο στο Μαρί για τους 13 λεβέντες - 4η μαύρη επέτειος

Η Πολιτεία, με τη συμβολή της Εκκλησίας, θα ανεγείρει μνημείο για τα παλικάρια της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, το 2011.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των θυμάτων, 4 ακριβώς χρόνια μετά τον άδικο χαμό τους.
Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016, θα εκτελεστεί με δαπάνες του δημοσίου.
"Με φορτισμένη τη μνήμη και την καρδιά", ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, "μνημονεύουμε τα εύτολμα παλικάρια που στο απόγειο της νιότης τους οι πλείστοι, έδωσαν τη ζωή τους σε εντεταλμένη για την πατρίδα, υπηρεσία".
Απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για την κληρονομιά που άφησαν, όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους πολιτειακούς άρχοντες.
"Ο θάνατος των παλικαριών", πρόσθεσε, "πρέπει να μας ενώνει και να μας καθιστά υπεύθυνους να προχωρήσουμε σε εκείνες τις τομές που θα κάνουν την τραγωδία της 11ης Ιουλίου του 2011, την αφετηρία για μια νέα εποχή, για μια σύγχρονη ευνομούμενη Πολιτεία".
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει ποτέ ούτε η μνήμη τους να λησμονηθεί ούτε "οι ευθύνες μας ως κράτος να διαγραφούν".
Στις 7 το βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Μελών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, καθώς και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΜΑΚ, στην Κοφίνου.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:38

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.