Γερμανία: Όλα ανοικτά - Αυστρία: Αισιοδοξία για Ελλάδα

Το Βερολίνο θεωρεί ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς την έκβαση της απογευματινής συνεδρίας του Γιούρογκρουπ, που συνέρχεται στις 4 στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την πρόταση της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της "Bild", της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε ανεπαρκή την ελληνική πρόταση και αντιτάχθηκε σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.
Τόνισε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα συζητήσει το απόγευμα με τους συναδέλφους του της Ευρωζώνης, την αξιολόγηση της πρότασης από τους θεσμούς.
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά την εξουσιοδότηση με συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής στην ελληνική κυβέρνηση για διαπραγμάτευση.
Σε συνέντευξη στην αυστριακή δημόσια Ραδιοφωνία, ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι πρόκειται για πρόοδο και ότι είναι πλέον θέμα εμπιστοσύνης για το ποια θα είναι η απόφαση των εταίρων για την Ελλάδα.
"Είτε οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", πρόσθεσε, είτε θα υπάρξει νωρίτερα μια καλή κατάληξη".
Κατά την άποψη του, το δυσκολότερο σημείο της συζήτησης είναι αν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων θα λάβουν την έγκριση των Κοινοβουλίων των χωρών τους, καθώς, όπως σημείωσε, σε τουλάχιστον πέντε χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία, αυτό είναι απαραίτητο.
Σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Γερμανία μιας "κλασικής" μορφής διαγραφής χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι αντ' αυτού, μπορεί να υπάρξουν πολύ μεγάλες προθεσμίες αποπληρωμής και παρέπεμψε στα δάνεια μεγάλης διάρκειας που είχε λάβει η Αυστρία μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:38

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Αμερικανορωσική συνάντηση κορυφής: Στόχος «η καλύτερη διαχείριση μίας δύσκολης σχέσης που προς το παρόν θα παραμείνει δύσκολη»
14:07
EE: Ράλι του πρώτου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
13:48
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 2o Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2021
13:39
Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις
13:31
Υπ. Υγείας: Θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες – Αυξάνονται σε 10 τα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης
13:30
Champions League: Έμαθε αντίπαλο η Ομόνοια
13:17
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Ο. Καλακούτα: "Το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα"
12:35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand