Eurogroup: Μάχη με τις χώρες του σκληρού πυρήνα

Δύσκολη μάχη δίνει η Ελλάδα στο Eurogroup, παρά τις πολλές αρχικές θετικές αντιδράσεις σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της Κυβέρνησης Τσίπρας.

Οι διαπραγματεύσεις, όπως μεταδίδεται, είναι ιδιαίτερα σκληρές, με τις χώρες του σκληρού πυρήνα να θέτουν θέμα αξιοπιστίας και να ζητούν απτά δείγματα από πλευράς Αθήνας που να αποδεικνύουν ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Το γεγονός, ότι η Σύνοδος, συνεχίζεται εδώ και έξι ώρες, θεωρείται σημαντικό, καθότι, εκτιμάται ότι μετ' επιτάσεως αναζητείται λύση.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα ζητήματα, της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας.
Το πακέτο των Ελληνικών προτάσεων και μέτρων, οι θέσεις των δανειστών, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το ύψος και η διάρκεια του χρηματοδοτικού πακέτου, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υπερβαίνει τα 70 δισεκατομμύρια  και ένα πακέτο μέτρων εννέα με δέκα δισεκατομμυρίων.
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αποψινού
Eurogroup, δεν είναι ορατό και η νύκτα προβλέπεται μακρά.

Αλλεπάλληλες επαφές έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόσο πριν όσο και σε διάλειμμα της συνόδου, είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του
Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, τον ευρωπαίο επίτροπο για τις οικονομικές  και νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί και την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Συναντήθηκε επίσης κατ' ιδίαν με τον Γάλλο ομόλογό του Μισιέλ Σαπέν, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:38

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.