Ράλλυ Τίγρης: 3η συνεχόμενη νίκη για Δημοσθένους και Λαό

Τρίτος αγώνας και τρίτη σερί νίκη για τους Χρίστο Δημοσθένους και Πάμπο Λαό. Αυτό έγινε στο Ράλι Τίγρης που διοργάνωσε το Σωματείο της Λεμεσού το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου.

Δεύτερη θέση για τον Χαράλαμπο Τιμοθέου ενώ την τριάδα στο βάθρο έκλεισε ο Σίμος Γαλαταριώτης, στη δεύτερη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα. Με την εκκίνηση να δίδεται από το Δημαρχείο του Ύψωνα,το Σάββατο τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν τέσσερις ειδικές διαδρομές  (δύο επαναλαμβανόμενες) ενώ άλλες έξι διεξήχθηκαν την Κυριακή (τρεις επαναλαμβανόμενες).

Από την αρχή οι Δημοσθένους και Π. Λαός έδειξαν τις προθέσεις τους. Κέρδισαν την πρώτη ειδική με διαφορά σχεδόν δευτερολέπτων από τους Τιμοθέου και Κωνσταντίνο Σιάλο. Στη δεύτερη ειδική ήταν η σειρά του περσινού πρωταθλητή Σταύρου Αντωνίου να πάρει τη νίκη ενώ στη συνέχεια ο Δημοσθένους απάντησε με δύο συνεχόμενες νίκες στις επόμενες ειδικές. Έτσι, στον τερματισμό του πρώτου σκέλους βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά με διαφορά μόλις δέκα δευτερολέπτων από τους Τιμοθέου και Σιάλο. Τρίτοι με άλλα 22 δευτερόλεπτα διαφορά οι Αντωνίου και Πιερή ενώ στο ίδιο λεπτό, και τέταρτοι γενικής οι Γαλαταριώτης και Ιωάννου. Πέτρος Παντελή, Παναγιώτης Γιάγκου και Κώστας Ζήνωνος έκλεισαν την πρώτη εξάδα. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Αργυρίου οδηγούσε την κούρσα στη δικίνητη κατηγορία με το Toyota Yaris, μπροστά από τους Κυριάκου και Γερολέμου με Yaris και Swift αντίστοιχα.

Η δεύτερη μέρα ήταν υπόθεση των Δημοσθένους και Τιμοθέου. Ο πρώτος ξεκίνησε τη μέρα με δύο νίκες στις πρώτες ειδικές διαδρομές για να απαντήσει ο Τιμοθέου με νίκες στην τρίτη και τέταρτη. Η διαφορά τους μειώθηκε στα 18 δευτερόλεπτα αλλά ο Δημοσθένους απάντησε με άλλες δύο νίκες στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές. Η διαφορά τους στον τερματισμό έφτασε τα 27 δευτερόλεπτα. Άλλα δύο λεπτά πιο πίσω και τρίτοι γενικής οι Γαλαταριώτης και Ιωάννου με το EvoX σε αντίθεση με τους Αντωνίου και Πιερή που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στην όγδοη ειδική από πρόβλημαστο σύστημα τροφοδοσίας και ενώ κρατούσαν την τελευταία θέση στο βάθρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη αποχώρηση της ομάδας μετά από 57 αγώνες στη ράμπα του τερματισμού. Τέταρτη θέση για τους Παναγιώτου Γιάγκου και Λεωνίδα Χριστοφή που συνεχίζουν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Ακολούθησαν οι Πάρης Κακουρής και Στέλιος Ηλία ενώ οι Σταύρος Ζήνωνος και Αντώνης Χρυσοστόμου πήραν την έκτη θέση γενικής με το EvoVI. Παφίτης, Χαραλάμπους, Ιακώβου και Αγαθοκλέους ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στον τερματισμό. Ατυχία για τους Πέτρο Παντελή και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στην έβδομη ειδική από πρόβλημα στην ανάρτηση και ενώ κρατούσαν την τέταρτη θέση γενκής. Το ίδιο και τους Κώστα Ζήνωνος και Σάββα Λαό που εγκατέλειψαν από τροφοδοσία στην πέμπτη ειδική διαδρομή.

Οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου ήταν οι νικητές στην RC4 με το SuzukiSwift. Τη δεύτερη και τρίτη θέση πήραν τα ToyotaYaris των Κυριάκου και Αργυρίου. Πρώτο μεικτό πλήρωμα από τους Σωκράτη Φανή και την Κατερίνα Antonova ενώ την κατηγορία των αρχαρίων κέρδισαν οι Νικόλας Κυριάκου και Σουππουρής με HondaCivic. Τελικά κατάφεραν να τερματίσουν 18 από τα 24 πληρώματα που ξεκίνησαν αρχικά τον αγώνα. Η τελετή τερματισμού έγινε έξω από το Δημαρχείο Ύψωνα ενώ στον ίδιο χώρο έγινε και η απονομή των επάθλων.

Στη μέχρι στιγμής βαθμολογία του πρωταθλήματος και μετά από τρεις αγώνες ο Χρίστος Δημοσθένους κατάφερε να μαζέψει το απόλυτο των 45 βαθμών ύστερα από ισάριθμες νίκες. Δεύτερος πέρασε ο Παναγιώτης Γιάγκου με 26 βαθμούς ύστερα από σταθερούς τερματισμούς, ενώ ο Χαράλαμπος Τιμοθέου ανέβηκε στην τρίτη θέση με 24 βαθμούς σε δύο αγώνες που έλαβε μέρος. Ο περσινός πρωταθλητής Σταύρος Αντωνίου έπεσε στην τέταρτη θέση με την αποχώρηση του έχοντας με 20 βαθμούς ενώ τον ακολουθεί ο Πάρης Κακουρής με 14 έναντι 13 του Πέτρου Παντελή και 12 του Σίμου Γαλαταριώτη. Τη δεκάδα στη μέχρι στιγμής βαθμολογία συμπληρώνουν οι Ασπρής, Πετρίδης και Κυριάκου.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Χρίστος Δημοσθένους – Πάμπος Λαός MitsubishiLancerEvoIX             1:45:40.7

2 Χαράλαμπος Τιμοθέου – Παναγιώτης Σιάλος MitsubishiLancerEvo ΙX  1:47:41.4

3 Σίμος Γαλαταριώτης – Άκης Ιωάννου MitsubishiLancerEvoX                1:47:41.4

4 Παναγιώτης Γιάγκου – Λεωνίδας Χριστοφή MitsubishiLancerEvo ΙΧ     1:52:43.1

5 Πάρης Κακουρής – Στέλιος Ηλία MitsubishiLancerEvoIX                      1:53:39.8

6 Σταύρος Ζήνωνος – Αντώνης Χριστοφόρου MitsubishiLancerEvoVI    1:55:38.9

7 Γιώργος Παφίτης – Μιχάλης Βασιλείου MitsubishiLancerEvo ΙΧ                        1:57:10.9

8 Χαράλαμπος Χαραλάμπους – Γιώργος Πουγιούκκας SubaruImpreza   1:57:43.3

9 Ιακώβου Μιχάλης - Μάριος Παναγιώτου MitsubishiLancerEvo ΙΙΙ          2:00:31.4

10 Γιώργος Αγαθοκλέους – «Τσιελεπής» MitsubishiLancerEvoVI                        2:00:48.8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Χρίστος Δημοσθένους 45

2 Παναγιώτης Γιάγκου 26

3 Χαράλαμπος Τιμοθέου 24

4 Σταύρος Αντωνίου 20

5 Πάρης Κακουρής 14

6 Πέτρος Παντελή 13

7 Σίμος Γαλαταριώτης 12

8 Γρηγόρης Ασπρής 9

9 Άγγελος Πετρίδης 9

10 Κυριάκος Κυριάκου 7

 

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand