RedBull X-Fighters: Επικές μάχες σε ελληνικό έδαφος

O Clinton Moore έκανε το δύο στα δύο στο φετινό Πρωτάθλημα FMX, RedBull X-Fighters, με μια επική νίκη απέναντι στον Γάλλο Thomas Pages την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου. Μπροστά σε 10.000 Έλληνες θεατές,

ο Αυστραλός αναβάτης αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά τον εναρκτήριο αγώνα στην Πόλη του Μεξικού, στη μεγαλύτερη πίστα της σεζόν μέσα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του ιστορικού λατομείου.

Αθήνα (ΕΛΛΑΔΑ)- Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που θα μείνει στην ιστορία, ο ClintonMoore πραγματοποίησε μια άψογη εμφάνιση στην μεγαλειώδη, χωμάτινη και πολυεπίπεδη πίστα μέσα στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου, που διαχειρίζεται η Dionyssomarble. Τα τρικ Αυστραλού αναβάτη έκοψαν την ανάσα του εκστασιασμένου κοινού αφήνοντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2013, Tom Pages, στη δεύτερη θέση. Ο Moore ξεσήκωσε το ελληνικό κοινό φέρνοντας εις πέρας τα καλύτερα τρικ του, όπως το Bundy, το Flair και το Volt χωρίς χέρια κατά την προσγείωση για πρώτη φορά.

Πανέμορφες νυχτερινές εικόνες από την Ελλάδα, ταξίδεψαν παγκοσμίως, αναδεικνύοντας μια διοργάνωση που χρειάστηκε περίπου 500 άτομα και αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Αθήνα ανήκει στο χάρτη των πόλεων που μπορούν να φιλοξενούν μεγάλες και επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Αυστραλός Rob Adelberg κατέλαβε την τρίτη θέση στη μεγαλύτερη πίστα της σεζόν, ενώ ο David Rinaldo πέτυχε την καλύτερη θέση στην καριέρα του μέχρι τώρα, κατακτώντας την τέταρτη θέση μπροστά σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό κοινό. «Ένιωθα πολύ άγχος για αυτή την πίστα», δήλωσε ο νικητής της Αθήνας του οποίου η νίκη στο Μεξικό ήταν η πρώτη της καριέρας του και μάλιστα η παρθενική πρόκρισή του στα προημιτελικά. Ο Pagès ήταν επίσης εντυπωσιακός και δημιουργικός στον τελικό του γύρο, πετυχαίνοντας ένα Alley-Oop Flair για πρώτη φορά σε διαγωνισμό. Ωστόσο, κάτι πήγε στραβά στο σήμα κατατεθέν τρικ του το Bike Flip και έπρεπε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα του στον αέρα, πέφτοντας πάνω στην κατάλευκη μαρμαρόσκονη. Τρέχοντας, ανέβηκε πάλι πάνω και ολοκλήρωσε το run του με επιτυχία, κάτι που δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κερδίσει τον Moore.

Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται τώρα στη Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου μετά την εκκίνηση στην Πόλη του Μεξικού και τη θεαματική στάση στην Αθήνα. Η Πρετόρια θα ακολουθήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν το πιο αναγνωρισμένο Πρωτάθλημα FMX καταλήξει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.