Γιούγκερ: Αποφάσισα να σταματήσω να διαπραγματεύομαι με την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δεδομένης της Ελληνικής θέσης δεν οδηγούν πουθενά και αποφάσισε να σταματήσει να διαπραγματεύεται με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι από την Κυριακή το βράδυ και μετά δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και συνέχισε λέγοντας ότι ίσως πράγματι τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, λόγω των προγραμμάτων προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστούν.

Ανέφερε πως δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό ρεύμα λέγοντας ότι αν η Ελλάδα υποχρεωνόταν να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο λάθος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι κατά την άποψή του η συζήτηση εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς αυτό που προτείνουν οι θεσμοί(και η Επιτροπή) .

Σημείωσε, τέλος, ότι ο ίδιος πρότεινε να αντικατασταθούν τα μέτρα από το ΦΠΑ, με άλλα όπως για παράδειγμα με περικοπές δαπανών στον τομέα της άμυνας.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας για επίτευξη συμφωνίας, γιατί όπως είπε, "είναι σημαντικό για την ΕΕ, την Ελλάδα και για όλους".

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:00

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand