Συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ σε πολλούς τομείς συζητούν ΠτΔ-Β. Νετανιάχου

Αρχίζει  σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιτζάκ Χέρτζοκ.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύει αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο της Ντέλεκ Γιτσάκ Τσούβα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συνάντηση ΠτΔ- Πρόεδρο της Delek

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανεσταλμένης του ΡΙΚ Στέλλας Μιχαήλ, κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής στο τεμάχιο Αφροδίτη και για το ενδιαφέρον της Ντέλεκ για αύξηση του ποσοστού της στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στην Προεδρική Κατοικία. Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής και τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιτζάκ Χέρτζοκ. Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο επίσης θα προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου θα βρίσκονται δέκα συνολικά θέματα.Σκοπός να καθοριστούν βήματα για βάθος στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Επίσης θα γίνει προσπάθεια από κυπριακής πλευράς ώστε το φθινόπωρο να πραγματοποιηθεί  τριμερή συνάντηση Κύπρου Ισραήλ Ελλάδας η οποία υπάρχει εισήγηση να φιλοξενηθεί στην Κύπρο.

Η απεσταλμένη του Ρικ μεταδίδει ότι το Ισραήλ εκτός από τη συνεργασία στα θέματα φυσικού αερίου θέλει να γίνει η Κύπρος έδρα για ισραηλινές επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν πλάνα και για αναβάθμιση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόγραμμα ΠτΔ

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του `Αντρη, θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Θίοντορ Χερτζλ, στο Όρος Χέρτζλ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ενέργειας θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ  Τζίπι Χοτοβέλι,  ενώ ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Γιαρίβ Λεβίν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 16 Ιουνίου, το πρωί.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Σ. Μιχαήλ, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.