Στις οκτώ το πρωί αγωνίζεται αύριο η Κουτούκη (ΡΙΚ2 καi RIKHD)

Με έξι συνολικά Κυπριακές συμμετοχές σε πέντε αθλήματα, συνεχίζονται την Τρίτη οι 1οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού.

Οι μεγάλες ελπίδες της Κυπριακής ομάδας για ψηλή διάκριση, επικεντρώνονται πρωτίστως στην συμμετοχή της Κυριακής Κουττούκη στο Τάε Κβο Ντο (-49Kg). Η προσπάθεια της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ2 και το κανάλι υψηλής ευκρίνειας του σταθμού μας στις οκτώ το πρωί. Ο Ανδρέας Διαμαντής θα αγωνιστεί στον τελικό των 5000μ. στο Κανό Καγιάκ, ο Ανδρέας Μακρής ξεκινά τις προσπάθειες του στο Διπλό Τραπ, όπως και η Λουίζα Κουρέα στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση. Οι δύο Τοξοβόλοι Μίμης Ελ Χελάλι και Μικαέλα Κουρουνά θα δώσουν τον προκαταρκτικό τους αγώνα, για να πάρουν σειρά κατάταξης εν’ όψει των νοκ-άουτ αγώνων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Στόχος το βάθρο για την Κουττούκη

Έχοντας ως κύριο στόχο να κρεμάσει ένα μετάλλιο στο στήθος, και επιπρόσθετο κίνητρο την βελτίωση της Ολυμπιακής της βαθμολογίας, η Κυριακή Κουττούκη θα αγωνιστεί στο Τάε Κβο Ντο στην κατηγορία των -49Kgαπέναντι σε 15 άλλες αθλήτριες.

«Συνήθισα την νέα κατηγορία, αφού πλέον κοιτάμε και τους Ολυμπιακούς. Ήρθα εδώ για το μετάλλιο. Θα δούμε μέσα στον αγώνα πόσο μακριά θα φτάσω» ήταν οι δηλώσεις της 19χρονης πρωταθλήτριας μας, λίγο μετά το ζύγισμα το πρωί της Δευτέρας.

Η Κουττούκη (Νο5 στο ταμπλό), ξεκινά τις προσπάθειες στις 8.00 π.μ. (ώρα Κύπρου) με αντίπαλο την αθλήτρια της Ελλάδας Ιωάννα Κουτσού, την οποία αντιμετώπισε στο παρελθόν τρεις φορές και την νίκησε σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα αντιμετωπίσει λίγο μετά το μεσημέρι (13.00) στον προημιτελικό, τη νικήτρια του αγώνα Α. Λουκάγκινα (RUS) VsΠ. Αμπακάροβα (AZE). Το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τους ημιτελικούς, τους αγώνες μεταλλίων και τον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος ν’ αρχίσει στις 20.15 (ώρα Κύπρου).

Αγώνας αρχικής κατάταξης για τους δύο Τοξοβόλους

Στην Τοξοβολία στο Ολυμπιακό Τόξο, ο Μίμης Ελ Χελάλι (8.00π.μ.) και η Μικαέλα Κουρουνά (12.00μ.) θα αγωνιστούν για τη θέση στην αρχική κατάταξη μεταξύ των 64 αθλητών. Οι αγώνες θεωρούνται αρκετά σημαντικοί αφού από αυτούς θα εξαρτηθούν, ποιους αντιπάλους θα έχουν όταν ξεκινήσουν οι νοκ-άουτ αγώνες. Η τελευταία προπόνηση της Τρίτης έδειξε ότι και οι δύο βρίσκονται σε καλή κατάσταση. «Στόχος μου είναι να βρεθώ στους πρώτους δεκαέξι του αγώνα κατάταξης, για να έχω μια ευνοϊκότερη κλήρωση. Ύστερα ο κάθε νοκ-άουτ αγώνας είναι ξεχωριστός και θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε», ανέφερε ο Μίμης Ελ Χελάλι λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης όλων των αθλητών.

Δύσκολο έργο για Λουίζα Κουρέα στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, η Λουίζα Κουρέα θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της στον πρώτο γύρο του Μονού απέναντι στην Ρενάτα Στρμπίκοβα από την Τσεχία. Η 29χρονη αθλήτρια μας θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην 36χρονη Τσέχα που είναι πολύπειρη και με αρκετές διακρίσεις στο παρελθόν, που την έφεραν κάποια στιγμή μέσα στη δεκάδα της Παγκόσμια κατάταξης. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είμαι από τις ελάχιστες αθλήτριες που βρίσκονται εδώ και δεν έχουν Παγκόσμια κατάταξη και θα φανεί μέσα στον αγώνα πόσο μπορώ να φανώ ανταγωνιστική απέναντι στην αθλήτρια από την Τσεχία» ανέφερε λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης η μόνιμη πρωταθλήτρια Κύπρου τα τελευταία χρόνια.

Πρώτη μέρα για τον Ανδρέα Μακρή στο Διπλό Τραπ

Στην Σκοποβολή, ένα άθλημα στο οποίο υπάρχουν ψηλές προσδοκίες (κυρίως στα αγωνίσματα του Σκητ), πρώτος Κύπριος σκοπευτής που θα αγωνιστεί είναι ο Ανδρέας Μακρή στο Διπλό Τραπ. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μέρα του προκριματικού, σε ένα αγώνισμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος 32 αθλητές. Ο Μακρή θα αγωνιστεί στο 6ο και τελευταίο γκρουπ, στον αγώνα που συμμετέχουν αθλητές από 20 διαφορετικές χώρες. Στόχος να κάνει ένα καλό ξεκίνημα, που θα του επιτρέπει την δεύτερη μέρα να διεκδικήσει είσοδο στην ημιτελική εξάδα.

Κανό (Κ1) 5000μ. : Απ’ ευθείας τελικός για Ανδρέα Διαμαντή

Ο Ανδρέας Διαμαντής ύστερα από τις συμμετοχές του στα 1000 και τα 200 μέτρα, ολοκληρώνει τις προσπάθειες του στο Κανό με την απόσταση των 5000 μέτρων. Στο απογευματινό αγώνισμα θα διεξαχθεί απ’ ευθείας τελικός με τη συμμετοχή 29 αθλητών. Στην απόσταση αυτή ο Διαμαντής έχει συνήθως την καλύτερη προσωπική απόδοση, και έτσι ευελπιστεί σε ένα καλό πλασάρισμα.

Το αγώνισμα του Κανό είναι το μοναδικό που πραγματοποιείται εκτός Μπακού. Οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Κωπηλασίας&Κανό, βρίσκονται στην πόλη Μινγκατσεβίρ, στη λίμνη Κιρ, που απέχει οδικώς πέντε ώρες από την πρωτεύουσα.

Πρόγραμμα Τρίτης 16 Ιουνίου

Τάε Κβο Ντο

08.00   -49Kg(«16») : Κυριακή Κουττούκη VsΙωάννα Κουτσού (GRE)

Τοξοβολία

08.00   Ατομικό Ανδρών (RankingRound) : Μίμης Ελ Χελάλι

12.00   Ατομικό Γυναικών (RankingRound) : Μικαέλα Κουρουνά

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

10.00 Ατομικό Γυναικών (1ος Γύρος) : Λουίζα Κουρέα VsΡενάτα Στρμπίκοβα (CZE)

Σκοποβολή

08.30 Διπλό Τραπ Ανδρών (Προκριματικός) : Ανδρέας Μακρής

Κανό

15.05 Καγιάκ (Κ1) 5000μ. (Τελικός) : Διαμαντής Ανδρέας

Η προσπάθεια της Κυριακής Κουτούκη η οποία αρχίζει στις οκτώ το πρωί θα προβληθεί απευθείας από το ΡΙΚ2 και το κανάλι υψηλής ευκρίνειας του σταθμού μας. Στις δέκα ζωντανά και η προσπάθεια της Λουίζας Κουρέα.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.