Μεγάλο το ενδιαφέρον των φορέων για την Ευρωπαική Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού διοργάνωσε τη δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων που θα συμμετάσχουν στην πρώτη ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διοργανωθεί στις 7 – 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ο ΚΟΑ όπως είναι γνωστό έχει οριστεί ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού έχοντας το γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε Παγκύπρια βάση. Επιπλέον, ο ΚΟΑ, όπως και πέρσι είναι και ο Εθνικός Συντονιστής της ευρωπαϊκής αθλητικής εκδήλωσης MOVE WEEK (21-27 Σεπτεμβρίου), η οποία θα ενταχθεί ως μια από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι η αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής. Στη φετινή δράση δηλώσεις συμμετέχουν 90 Φορείς.
Σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, αφού ευχαρίστησε τους Φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οργανισμού, τόνισε και τα εξής: «Τόσο εγώ όσο και η υπηρεσία του ΚΟΑ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί βλέπουμε τον ίδιο ενθουσιασμό με αυτό της πρώτης συνάντησης αλλά και την προθυμία σας να συμβάλετε στη διοργάνωση της πρώτης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Σκοπός της σημερινής συνάντησης, αλλά και της συνεχούς επικοινωνίας που θα έχουμε (ακόμα με μετά τις 30 Σεπτεμβρίου), είναι για να σας παράσχουμε την κάθε δυνατή ενημέρωση και τα κατάλληλα εργαλεία στοχεύοντας να σας βοηθήσουμε να ανταποκριθείτε όσον το δυνατόν καλύτερα και ομαλότερα στις απαιτήσεις που προνοεί ο επίσημος διοργανωτής – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- για την εκστρατεία. Λαμβάνοντας υπόψη το περσινό παράδειγμα άψογης συνεργασίας που είχαμε με αρκετούς από εσάς κατά τη διάρκεια του MOVE Week άλλα και του εξαιρετικού αποτελέσματος που καταφέραμε, είμαι βέβαιη ότι και φέτος όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν σε πολύ περισσότερες φυσικές δραστηριότητες που θα τους δοθούν μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε. Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε και να σας στηρίξουμε με τον κάθε δυνατό τρόπο».
Στη δεύτερη συνάντηση οι Φορείς ενημερώθηκαν εκτενέστερα σχετικά με τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από τη Λειτουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΚΟΑ και Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Η ενημέρωση – συζήτηση έγινε για τα πιο κάτω θέματα:
• Για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, Για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι εμπλεκόμενοι Φορείς κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και το MOVE WEEK, Εκστρατεία Επικοινωνίας και Προώθησης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και το MOVE WEEK, Διαδικασία εγγραφής και υποβολής των δράσεων, Ενημέρωση για τις επόμενες ενέργειες και καθορισμός τρίτης συνάντησης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Κυβερνητικών Φορέων, Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Πηγή:  ΚΟΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand