«Ευχαριστώ, που μου έσωσες τη ζωή»

Η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 62 από 236 χώρες του κόσμου που ικανοποιούν τις ανάγκες τους κατά 100% με εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Ο κύριος Πατσαλής τόνισε επίσης ότι η Κύπρος κατέχει την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 7% του πληθυσμού.

Σε χαιρετισμό του σε διάσκεψη Τύπου με στόχο την ευρεία ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα αιμοδοσίας και την κήρυξη της εκστρατείας ενημέρωσης, ο Υπουργός Υγείας είπε πως στόχος είναι το έτος 2020, να υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου επάρκεια αίματος, η οποία να εξασφαλίζεται 100% μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη, όπως διατυπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «Ευχαριστώ, που μου έσωσες τη ζωή».

Παραθέτοντας στοιχεία, ο Υπουργός ανέφερε ότι πέραν των 62 χιλιάδων μονάδων αίματος, προσφέρονται ως ένα πραγματικό δώρο ζωής στον τόπο μας και πέραν των 100 χιλιάδων παραγώγων αίματος μεταγγίζονται κάθε χρόνο, αριθμοί που είναι εξαιρετικά μεγάλοι σε σχέση με τον πληθυσμό μας.

Εθνική Αιμοδοσία Νέων 2015 αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια στο Προεδρικό Μέγαρο

Με αιμοδότες γέμισε σήμερα, για ακόμα μια χρονιά, το Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της Εθνικής Αιμοδοσίας Νέων 2015.

aimodosia6601-compressed

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον οργανισμό REACTION Youth for the Prevention, και που φέτος ήταν αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια εις μνήμη της Σώτιας Ιωάννου, του Τάσου Μητσόπουλου, του Λέλλου Τσεριώτη και του Λοΐζου Φραγκεσκίδη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου κάθε τριάντα δευτερόλεπτα ένας συνάνθρωπος μας θυσιάζεται στον βωμό της ασφάλτου την ίδια ώρα που σαράντα άλλοι τραυματίζονται σοβαρά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Αστυνομίας το 2014 είχαμε 1153 οδικές συγκρούσεις, τρεις δηλαδή συγκρούσεις την ημέρα. Από αυτές οι 44 ήταν θανατηφόρες και 395 σοβαρές. Μόνο πέρσι στην Κύπρο χάθηκαν 45 άνθρωποι και 467 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Βράβευση αιμοδοτών και οργανωμένων συνόλων

Την Τετάρτη, (17 Ιουνίου) στις 7:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου όπου θα βραβευτούν αιμοδότες και οργανωμένα σύνολα που συμμετέχουν στα προγράμματα αιμοδοσίας.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον δημοφιλή Έλληνα καλλιτέχνη Πάνο Κιάμο και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.