48ωρη προθεσμία των δανειστών στην Αθήνα

Προθεσμία 48 ωρών έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην ελληνική πλευρά για να απαντήσει στους όρους, που τέθηκαν ως τελεσίγραφο κατά την χθεσινή, διάρκειας μόλις 45 λεπτών, συνάντηση μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των Θεσμών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση, παρά μόνον παρουσίαση των όρων των θεσμών από μέρους του επικεφαλής του γραφείου του κυρίου Γιούνκερ, Μάρτιν Στανμάγιερ, στην ελληνική αντιπροσωπεία, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει εντολή για διαπραγμάτευση.

Οι Θεσμοί απαιτούν, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, να συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση - επιπλέον των όσων έχουν συμφωνηθεί - στην θεσμοθέτηση δυο μόνο δεικτών ΦΠΑ, 13% και 23%, με πιθανή εξαίρεση για κάποια φάρμακα.

Απαιτεί επίσης σειρά μέτρων για το ασφαλιστικό: κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, γενικευμένη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ποσού των πρόωρων συντάξεων που έχουν ήδη δοθεί και γενική μείωση που θα αποφέρει σε μόνιμη βάση 0,5% του ΑΕΠ.

Τα συνολικά μέτρα του πακέτου, που απαιτούν οι θεσμοί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανέρχονται σε 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν από την 1η Ιουλίου.

Εξέταση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.