Συγκλίσεις, αποκλίσεις και ΜΟΕ ενώπιον των δύο ηγετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της καταγραφής των συγκλίσεων και αποκλίσεων, που ετοίμασαν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.


Ενώπιον των δύο ηγετών θα παρουσιαστεί επίσης η καταγραφή των ιδεών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα προχωρήσουν σε αξιολόγηση της κατάστασης πραγμάτων, όπως θα παρουσιαστεί από τους διαπραγματευτές και θα αποφασίσουν για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Για τα θέματα της διαπραγμάτευσης ο εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει προηγούμενη συμφωνία που αναφέρεται σε συζήτηση της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και πτυχών του εδαφικού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί μπορεί να αποφασίσουν κάτι διαφορετικό.

Εκπρόσωπος για ΜΟΕ

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, είπε, θα μελετήσουν την καταγραφή των ιδεών που θα παρουσιάσουν οι διαπραγματευτές και θα αποφασίσουν ποια μέτρα θα υιοθετήσουν.
Τόνισε επίσης ότι τα ΜΟΕ δεν περιορίζονται στη διάνοιξη οδοφραγμάτων.
Είπε ακόμα ότι η υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων θα βασίζεται στην αρχή ότι θα είναι επωφελή για το σύνολο των κυπρίων και θα εξυπηρετούν το στόχο των συνομιλιών.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα προσπάθεια και ευελπιστεί ότι μέσα από ειλικρινή διάλογο θα δημιουργηθούν οι προοπτικές που θα οδηγήσουν στην επίτευξη προόδου.
Όλα, είπε, θα κριθούν στο τραπέζι των συνομιλιών.
Επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, προσθέτοντας ωστόσο ότι με καλή θέληση μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να επιτευχθεί ο στόχος.

Σύνταξη: Άλκης Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.