FIFA: Βαριές καμπάνες σε 14 στελέχη

Συνολικά 47 κατηγορίες για κακουργήματα όπως σύσταση συμμορίας, συνωμοσία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, παρεμπόδιση έρευνας και εξαγοράς απαγγέλθηκαν χθες από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον 14 στελεχών της FIFA και περιφερειακών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα στελέχη αυτά είχαν στήσει παράνομο δίκτυο που υποχρέωνε όποιον ήθελε να εξασφαλίσει δικαιώματα μεγάλων διοργανώσεων, να πληρώνει μίζες έως και 25%.

Το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει τις υποθέσεις του Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ, για τις οποίες διεξάγουν χωριστές έρευνες οι ελβετικές αρχές.

Ποιος είναι ο Έλληνας κατηγορούμενος;

Ανάμεσα τους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και ο Ελληνοκύπριος, Βρετανός υπήκοος Κώστας Τάκκας, Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ήταν ο «ταμίας» του Τζέφρι Γουέμπ, προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν, πρόεδρου της CONCACAF και αντιπροέδρου της FIFA, που αναλάμβανε τη διαπραγμάτευση και την είσπραξη των μιζών του.

Μάλιστα ο Τάκκας αναλάμβανε και το ξέπλυμα των «μαύρων χρημάτων» που εισέπραττε για τον Γουέμπ και τον εαυτό του, μέσω εταιρειών του στα νησιά Κέϊμαν και λογαριασμών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες για το αν γεννήθηκε στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ή αν είναι γόνος Ελλήνων μεταναστών.

Στα χρηματοπιστωτικά δρώμενα κάνει την εμφάνισή του σε ηλικία 30 ετών, το 1986, στη Χάου Στριτ του Βανκούβερ, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου εταιρείας του γνωστού διεθνούς εμπόρου όπλων και ενός εκ των πλουσιότερων, τότε, ανθρώπων του πλανήτη, Αντνάν Κασόγκι.

Το όνομά του ενεπλάκη και στην μεγάλη χρηματιστηριακή υπόθεση της Genesis Intemedia και σε μία δύο ακόμη υποθέσεις στον Καναδά.

Σε καμία από τις υποθέσεις που ενεπλάκη το όνομά του δεν κατηγορήθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου, Άλκης Ανδρέου

Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.