Επιφυλάξεις διατηρούν τα κόμματα και ζητούν διευκρινήσεις

Επιφυλάξεις και διευκρινήσεις ζητούν κόμματα σχετικά με τις εξαγγελίες ύστερα από τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και αναμένουν τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να τους δοθούν διευκρινίσεις.

ΔΗΣΥ

Ο Δησύ θεωρεί ότι η συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί διατηρεί και προωθεί το θετικό κλίμα, επαυξάνοντας τις ελπίδες για θετική κατάληξη. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε εκ νέου, ότι η θετική κατάληξη θα είναι μια λύση η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, και θα συνάδει απόλυτα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα όπως ισχύουν στα κράτη-μέλη.Ο Δησύ χαιρετίζει ταυτόχρονα τις αποφάσεις που λαμβάνονται για επιμέρους μέτρα, τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

ΔΗΚΟ

Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα διαμειφθέντα με τον Μουσταφά Ακκιντζί ζητεί το ΔΗΚΟ. Σε ανακοίνωση, καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει επίσης διευκρινήσεις που αφορούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία έχουν ανακοινωθεί και για τον τρόπο υλοποίησης της σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρισμού και τηλεφωνικής επικοινωνίας. Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων και ζητεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμένει στη διάνοιξη και άλλων και χαιρετίζει την έκκληση των δυο ηγετών για το θέμα των αγνοουμένων. Η Τουρκία, τονίζει, πρέπει να πιεστεί, να δώσει πληροφορίες και να διευκολύνει τη διαδικασία εκταφών. Το ΔΗΚΟ εκφράζει ωστόσο έντονη δυσαρέσκεια γιατί δεν φάνηκε να τέθηκε στην συνάντηση το θέμα της Αμμοχώστου και κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναφέρει την πρόταση του Τάσσου Παπαδόπουλου για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

ΕΥΡΩΚΟ

Το Ευρωκό τονίζει ότι τα ΜΟΕ θα βοηθήσουν τη λύση του Κυπριακού μόνον αν αποκαθιστούν το ενιαίο της επικράτειας της Κύπρου και αν καταργούν τη διαχωριστική γραμμή της κατοχής.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι διερωτούνται ότι αν αυτός ήταν ο πολυδιαφημιζόμενος κατάλογος των ΜΟΕ κοινής αποδοχής τότε τι θα γίνει όταν θα οι δυο ηγέτες θα εισέλθουν στην ουσία του Κυπριακού.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου Αρχηγών ζητεί η Συμμαχία Πολιτών η οποία καλεί τον Πρόεδρο να ενημερώσει τα κόμματα για το πώς συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους νέους επιχειρηματίες, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:20
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα
14:09
Σημεία ελέγχου με rapid test Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
14:03
Αδάμος Αδάμου: Γιατί είπε όχι στον Πρόεδρο για να αναλάβει το υπουργείο υγείας
13:59
H Koμισιόν ενεργοποιεί την αγορά 150 εκατομμυρίων προαιρετικών δόσεων από τη Moderna για το 2022
13:55
Το ΑΚΕΛ εκφράζει ελπίδα οι νέες συναντήσεις Λούτ να σηματοδοτήσουν θετικά βήματα στο Κυπριακό
13:54
Αναστέλλεται η αποδοχή Ταχυδρομικών Αντικειμένων για τη Νιγηρία
13:42
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand