Απέφυγε να τοποθετηθεί στη δήλωση Κόνιγκ το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να τοποθετηθεί στις προχθεσινές δηλώσεις του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι δεν θεωρεί ότι το Κυπριακό είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Νέα Υόρκη Αποστόλη Ζουπανιώτη, αν η τοποθέτηση Κόνιγκ αντικατοπτρίζει την επίσημη αμερικανική πολιτική, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στην υποστήριξη των προσπαθειών για επανένωση της νήσου ως μία  διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Συγχαίρουμε, είπε, τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για την  αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της διαίρεσης της νήσου και την επιδίωξη της οικοδόμησης ξανά της εμπιστοσύνης.
Τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις δηλώσεις Κόνινγκ μετέφερε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλή στη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Αμάντα Σλόατ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο τόνος αντίδρασης της Αμερικανίδας αξιωματούχου ήταν απολογητικός, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν συμφωνεί ούτε με το περιεχόμενο, ούτε την χρονική στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις αυτές.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου

Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.