Αντιδράσεις κομμάτων για δηλώσεις Κόνιγκ

 

 

ΑΚΕΛ  

Ιδιαίτερα προκλητική και εντελώς απαράδεκτη χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ, τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ότι το Κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής και σε όποιους αρέσει. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, επισήμανε ότι για μιά ακόμα φορά ο κύριος Κόνιγκ, αντί να προσπαθεί να διευκολύνει τη νέα προσπάθεια, αναίτια και αχρείαστα τη δυσκολεύει με τις άστοχες τοποθετήσεις του. Αν το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής, τότε τί γυρεύουν τα τουρκικά στρατεύματα στο νησί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, και γιατί τα ίδια τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών απαιτούν αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, διερωτήθηκε ο κύριος Λουκαϊδης. 

 

 

ΔΗΚΟ

 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε προβληματισμό για το κλίμα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό.
Ανέφερε ακόμα ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, επειδή δεν το θεωρεί η τουρκική πλευρά ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

 

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως την ανάκληση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Κόνινγκ, τον οποίο  χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο πρόσωπο. Η δήλωση του, αναφέρει, ότι το κυπριακό δεν είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.  Οι δηλώσεις Κόνιγκ, οι αναφορές Ερντογάν για συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού από δύο συνιστώσες πολιτείες και η εμμονή στα επεμβατικα δικαιωματα της Τουρκίας, τονίζει η ΕΔΕΚ, διαλύουν όλες τις αυταπάτες που σκοπίμως καλλιεργούνται εντός και εκτός Κύπρου.

 

ΕΥΡΩΚΟ

Οι απαράδεκτες αναφορές του Αμερικανού Πρεσβη προκαλούν θλίψη, θυμό και απογοήτευση τονίζει το ΕΥΡΩΚΟ. Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Αντρέας Τελεβάντος χαρακτήρισε θλιβερό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις, από τον εκπρόσωπο μιας χώρας πάνω στην οποία η Κύπρος στηρίζει τις ελπίδες της για μια σωστή, ασφαλή και λειτουργική λύση του κυπριακού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο κύριος Τελεβάντος πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφραζε προσωπικές απόψεις ή αν πρόκειται για την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι καλούν την κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά ώστε να σταματήσει η στρέβλωση της ιστορίας και της πολιτικής πραγματικότητας από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών . Η Εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου διερωτήθηκε αν τις θέσεις του κυρίου Κονιγκ συμμερίζεται και η αμερικανική κυβέρνηση. Η στάση του καλού παιδιού, κατα την εκφραση της, κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

 

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ανεπιθύμητος πρέπει να κηρυχθεί ο αμερικανός πρέσβης δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας πολιτών, τονίζοντας ότι χλιαρές και ανούσιες διπλωματικές παραστάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ισοδυναμούν με αναληψη μέρους της ευθύνης. Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ο κύριος Κόνιγκ με την ανιστόριτη δήλωση του, προκαλεί τα συναισθήματα του λαού και λειτουργεί για ακόμα μια φορά ως Πρέσβης της Άγκυρας και των Τουρκικών επεκτατικών σχεδίων. Υπενθύμισε τις ευθύνες των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυπριακή τραγωδία.

 

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Ελλάδα:Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα
12:45
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμών COVID19 μετά τα τεχνικά ζητήματα
12:38
Παράνομα θεωρεί η Συντεχνία Ισότητα τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας
12:34
Το Συμβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πακέτο της πολιτικής συνοχής ύψους 330 δισ. ευρώ
12:08
Παγκύπριο δημοψήφισμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε το Υπουργικό
11:49
Υπουργικό: Παράταση σχεδίου εγχώριου τουρισμού, νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών εστιατορίων
11:43
Ρουκέτες έπεσαν σε ιρακινή βάση στην οποία βρίσκονται αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις
11:33
Πρώτη ήττα για τον Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο
11:24
Στο δεύτερο δεκαπενθημέρο Μαρτίου παραδίδεται το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις
11:14
Υπέρ κοινού πλαισίου για rapid test και πιστοποιητικό εμβολιασμού ο Υφυπ. Τουρισμού σε τηλεδιάσκεψη των 27
10:54
Αισιόδοξος ο Υφυπουργός Τουρισμού ότι τους επόμενους μήνες ο τουρισμός θα πάρει μπρος
10:51
Τζάμπολ στην 22η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ
10:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand