Αντιδράσεις κομμάτων για δηλώσεις Κόνιγκ

 

 

ΑΚΕΛ  

Ιδιαίτερα προκλητική και εντελώς απαράδεκτη χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ, τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ότι το Κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής και σε όποιους αρέσει. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, επισήμανε ότι για μιά ακόμα φορά ο κύριος Κόνιγκ, αντί να προσπαθεί να διευκολύνει τη νέα προσπάθεια, αναίτια και αχρείαστα τη δυσκολεύει με τις άστοχες τοποθετήσεις του. Αν το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής, τότε τί γυρεύουν τα τουρκικά στρατεύματα στο νησί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, και γιατί τα ίδια τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών απαιτούν αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, διερωτήθηκε ο κύριος Λουκαϊδης. 

 

 

ΔΗΚΟ

 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε προβληματισμό για το κλίμα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό.
Ανέφερε ακόμα ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, επειδή δεν το θεωρεί η τουρκική πλευρά ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

 

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως την ανάκληση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Κόνινγκ, τον οποίο  χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο πρόσωπο. Η δήλωση του, αναφέρει, ότι το κυπριακό δεν είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.  Οι δηλώσεις Κόνιγκ, οι αναφορές Ερντογάν για συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού από δύο συνιστώσες πολιτείες και η εμμονή στα επεμβατικα δικαιωματα της Τουρκίας, τονίζει η ΕΔΕΚ, διαλύουν όλες τις αυταπάτες που σκοπίμως καλλιεργούνται εντός και εκτός Κύπρου.

 

ΕΥΡΩΚΟ

Οι απαράδεκτες αναφορές του Αμερικανού Πρεσβη προκαλούν θλίψη, θυμό και απογοήτευση τονίζει το ΕΥΡΩΚΟ. Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Αντρέας Τελεβάντος χαρακτήρισε θλιβερό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις, από τον εκπρόσωπο μιας χώρας πάνω στην οποία η Κύπρος στηρίζει τις ελπίδες της για μια σωστή, ασφαλή και λειτουργική λύση του κυπριακού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο κύριος Τελεβάντος πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφραζε προσωπικές απόψεις ή αν πρόκειται για την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι καλούν την κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά ώστε να σταματήσει η στρέβλωση της ιστορίας και της πολιτικής πραγματικότητας από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών . Η Εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου διερωτήθηκε αν τις θέσεις του κυρίου Κονιγκ συμμερίζεται και η αμερικανική κυβέρνηση. Η στάση του καλού παιδιού, κατα την εκφραση της, κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

 

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ανεπιθύμητος πρέπει να κηρυχθεί ο αμερικανός πρέσβης δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας πολιτών, τονίζοντας ότι χλιαρές και ανούσιες διπλωματικές παραστάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ισοδυναμούν με αναληψη μέρους της ευθύνης. Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ο κύριος Κόνιγκ με την ανιστόριτη δήλωση του, προκαλεί τα συναισθήματα του λαού και λειτουργεί για ακόμα μια φορά ως Πρέσβης της Άγκυρας και των Τουρκικών επεκτατικών σχεδίων. Υπενθύμισε τις ευθύνες των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυπριακή τραγωδία.

 

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand