Εκκαθαρίζει ναρκοπέδια στο Μάμμαρι η Ουνφικύπ

Ομάδα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων αποστέλλει στη νεκρή ζώνη στο χωριό Μάμμαρι η ΟΥΝΦΙΚΥ καθώς οι νάρκες έχουν μετατοπιστεί σε αυτό το τμήμα της νεκρής ζώνης λόγω των πλημμυρών την χειμερινή περίοδο. `Οπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Δύναμης, η ομάδα αποτελούμενη από 20 ναρκαλιευτές από την Καμπότζη θα αναπτυχθεί βόρεια του χωριού.

Η ομάδα αυτή παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και εξοπλισμό, ως μέρος της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με την Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL).

H μετάβαση των 20 ναρκαλιευτών στην περιοχή ακολουθεί μια πρώτη αξιολόγηση που έγινε από την Υπηρεσία UNMAS των ΗΕ, τον Φεβρουάριο του 2015 και περαιτέρω έρευνα από εμπειρογνώμονες της UNIFIL, τον Απρίλιο του 2015.

 Η ομάδα των Καμποτζιανών αναμένεται να διενεργήσει τεχνική έρευνα και την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της περιοχής αυτής και η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Με την υποστήριξη UNMAS, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες στην περιοχή του χωριού και συνεχίζει  να συνεργάζεται στενά με τις αρχές του χωριού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουνφικύπ καλεί το κοινό, να συνεχίσει να είναι προσεκτικό και να μην προσεγγίζει  την περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της. Αναφέρεται ότι η  ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να διεξάγει περιπολίες για να διασφαλίσει την ασφάλεια του κοινού.

Από τα τέλη του 2004 μέχρι και τις αρχές του 2011, οι ομάδες των πυροτεχνουργών εργάστηκαν για την απαλλαγή της νεκρής ζώνης μήκους 180 χιλιομέτρων από τις νάρκες. Οι προσπάθειές τους συντονίζεται από το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη των ΗΕ (UNDP), σε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την UNOPS, καθώς και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες από 27,000 νάρκες έχουν  καταστραφεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Συμφωνία 'Ιντερ με Λαουτάρο Μαρτίνεζ μέχρι το 2026 (φώτο)
19:46
Δύσκολη πρόκριση του ΟΦΗ στην Πρέβεζα, 1 -0 τον Αχέροντα!!
19:21
ΠΑΟ : Η παρακάμερα της πρόκρισης στο Περιστέρι (vid)
19:13
Τοp10 με Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην κορυφή το buzzer του Μπαρνς (Vid)
19:09
Βήμα - βήμα ανεβαίνει η Σάκκαρη - Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.6
18:38
Οι ευχές της Ομόνοιας στον Ουζόχο (φώτο)
17:54
Σατσιάς: «Αντιδράσαμε σωστά, πολύ δυνατή νίκη» (vid)
17:43
Ανόρθωση : Τι ισχύει για το ταξίδι στην Εσθονία (ανακοίνωση)
17:28
Κάνει focus στην Ομόνοια η Ανόρθωση (στατιστικά ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι)
17:23
Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μόρισον μετά την κρίση των υποβρυχίων
17:04
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 29 Οκτωβρίου 2021
17:00
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand