Εκκαθαρίζει ναρκοπέδια στο Μάμμαρι η Ουνφικύπ

Ομάδα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων αποστέλλει στη νεκρή ζώνη στο χωριό Μάμμαρι η ΟΥΝΦΙΚΥ καθώς οι νάρκες έχουν μετατοπιστεί σε αυτό το τμήμα της νεκρής ζώνης λόγω των πλημμυρών την χειμερινή περίοδο. `Οπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Δύναμης, η ομάδα αποτελούμενη από 20 ναρκαλιευτές από την Καμπότζη θα αναπτυχθεί βόρεια του χωριού.

Η ομάδα αυτή παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και εξοπλισμό, ως μέρος της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με την Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL).

H μετάβαση των 20 ναρκαλιευτών στην περιοχή ακολουθεί μια πρώτη αξιολόγηση που έγινε από την Υπηρεσία UNMAS των ΗΕ, τον Φεβρουάριο του 2015 και περαιτέρω έρευνα από εμπειρογνώμονες της UNIFIL, τον Απρίλιο του 2015.

 Η ομάδα των Καμποτζιανών αναμένεται να διενεργήσει τεχνική έρευνα και την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της περιοχής αυτής και η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Με την υποστήριξη UNMAS, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες στην περιοχή του χωριού και συνεχίζει  να συνεργάζεται στενά με τις αρχές του χωριού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουνφικύπ καλεί το κοινό, να συνεχίσει να είναι προσεκτικό και να μην προσεγγίζει  την περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της. Αναφέρεται ότι η  ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να διεξάγει περιπολίες για να διασφαλίσει την ασφάλεια του κοινού.

Από τα τέλη του 2004 μέχρι και τις αρχές του 2011, οι ομάδες των πυροτεχνουργών εργάστηκαν για την απαλλαγή της νεκρής ζώνης μήκους 180 χιλιομέτρων από τις νάρκες. Οι προσπάθειές τους συντονίζεται από το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη των ΗΕ (UNDP), σε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την UNOPS, καθώς και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες από 27,000 νάρκες έχουν  καταστραφεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.