Στρατικοποιείται το διάστημα ;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους πραγματικούς λόγους της αποστολής ενός μη επανδρωμένου διαστημόπλοιου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (US Air Force) σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το X-37B, ένα μικρών διαστάσεων διαστημόπλοιο, εκτοξεύθηκε χθες για τέταρτη φορά από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των προηγούμενων τριών αποστολών του στο διάστημα, το Χ-37Β παρέμεινε σχεδόν τέσσερα χρόνια σε τροχιά γύρω από τη Γη και οι λεπτομέρειες που αφορούν την αποστολή του ή το φορτίο που μεταφέρει ή την διάρκεια της παραμονής του γύρω από τη Γη είναι απόρρητες.

Ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που επικρατούν σχετικά με το μυστήριο γύρω από τις αποστολές αυτές είναι ότι τα X-37B αποτελούν ένα είδος όπλου σχεδιασμένου για κατασκοπεία και για καταστροφή δορυφόρων που ανήκουν σε εχθρικά κράτη.
Εκδοχή που διέψευσαν αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας τονίζοντας ότι απλά δοκιμάζονται νέες τεχνολογίες για επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημόπλοια προς όφελος μελλοντικών αποστολών. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το X-37B θα δοκιμάσει ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα που ονομάζεται thruster Hall, και που περιγράφεται ως ένα ηλεκτρικό σύστημα προώθησης με τη χρήση ενός ευγενούς αερίου, του χημικού στοιχείου Ξένο”.

Η Laura Grego, ανώτερη επιστήμονας σε Μη Κυβερνητικό Οργανισμό εξέφρασε την ανησυχία της για την «στρατικοποίηση» του διαστήματος.Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ σε έκθεσή του που αναφέρεται στην Κίνα εξέφρασε την υποψία ότι η εκτόξευση κινεζικού πυραύλου τον Μάη του 2013 πιθανόν να σχετίζεται με δοκιμή μιας τεχνολογίας για καταστροφή δορυφόρων.

“Αν και δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η εκτόξευση κινεζικού πυραύλου τον Μάιο του 2013 αποτελούσε δοκιμή ενός νέου συστήματος αντι-δορυφορικών όπλων", δήλωσε ο Brian Weeden, σύμβουλος του Secure World Foundation, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:28

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.