Στρατικοποιείται το διάστημα ;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους πραγματικούς λόγους της αποστολής ενός μη επανδρωμένου διαστημόπλοιου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (US Air Force) σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το X-37B, ένα μικρών διαστάσεων διαστημόπλοιο, εκτοξεύθηκε χθες για τέταρτη φορά από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των προηγούμενων τριών αποστολών του στο διάστημα, το Χ-37Β παρέμεινε σχεδόν τέσσερα χρόνια σε τροχιά γύρω από τη Γη και οι λεπτομέρειες που αφορούν την αποστολή του ή το φορτίο που μεταφέρει ή την διάρκεια της παραμονής του γύρω από τη Γη είναι απόρρητες.

Ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που επικρατούν σχετικά με το μυστήριο γύρω από τις αποστολές αυτές είναι ότι τα X-37B αποτελούν ένα είδος όπλου σχεδιασμένου για κατασκοπεία και για καταστροφή δορυφόρων που ανήκουν σε εχθρικά κράτη.
Εκδοχή που διέψευσαν αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας τονίζοντας ότι απλά δοκιμάζονται νέες τεχνολογίες για επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημόπλοια προς όφελος μελλοντικών αποστολών. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το X-37B θα δοκιμάσει ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα που ονομάζεται thruster Hall, και που περιγράφεται ως ένα ηλεκτρικό σύστημα προώθησης με τη χρήση ενός ευγενούς αερίου, του χημικού στοιχείου Ξένο”.

Η Laura Grego, ανώτερη επιστήμονας σε Μη Κυβερνητικό Οργανισμό εξέφρασε την ανησυχία της για την «στρατικοποίηση» του διαστήματος.Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ σε έκθεσή του που αναφέρεται στην Κίνα εξέφρασε την υποψία ότι η εκτόξευση κινεζικού πυραύλου τον Μάη του 2013 πιθανόν να σχετίζεται με δοκιμή μιας τεχνολογίας για καταστροφή δορυφόρων.

“Αν και δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η εκτόξευση κινεζικού πυραύλου τον Μάιο του 2013 αποτελούσε δοκιμή ενός νέου συστήματος αντι-δορυφορικών όπλων", δήλωσε ο Brian Weeden, σύμβουλος του Secure World Foundation, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:28

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Πέμπτη καθώς οι εχθροπραξίες εισέρχονται στη δεύτερη τους εβδομάδα
21:37
Η Ουάσιγκτον απέρριψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα τρίτο σχέδιο δήλωσης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη
21:16
Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ επέβαλε κυρώσεις σε τρία φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία με έδρα την Τουρκία για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
21:05
Ένας θάνατος και 167 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:57
ΠτΔ:Στόχος η μετεξέλιξη της Αστυνομίας σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποδοτικό Οργανισμό
20:52
Ερμής - Καρμιώτισσα 7-1
20:47
Επαφές Αμερικανών αξιωματούχων με ομολόγους τους σε ΗΑΕ, Ισραήλ και Αίγυπτο για Γάζα
20:32
Σύλληψη 60χρονου για υπόθεση κατοχής παιδικής πορνογραφίας
20:19
ΕΜΑ: Μέχρι ένα μήνα μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech
20:04
Περαιτέρω αύξηση των περιστατικών της ινδικής μετάλλαξης στη Βρετανία
19:07
Η πλειοψηφία των Γερμανών (61,5%) επιθυμεί πολιτική αλλαγή
18:43
Ερχιουρμάν: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία το κοινό έδαφος για λύση του Κυπριακού
18:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand