Ρίκκος: Ζητά εγγραφή θέματος στη Βουλή για χειρισμούς εισαγγελέα

Να εγγραφεί θέμα συζήτησης στη Βουλή, για τους χειρισμούς του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, ζητά ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, που κοινοποίησε και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Νίκο Νικολαΐδη, ο κ. Ερωτοκρίτου ζητά όπως συζητηθεί η διαδικασία που ο γενικός εισαγγελέας ακολούθησε για την εξέταση των εναντίον του παραπόνων, από αστυνομικό φάκελο που του παραδόθηκε από τον αρχηγό Αστυνομίας.
Όπως αναφέρει ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου στην επιστολή, ο συγκεκριμένος φάκελος, "αντί να τύχει εξέτασης αντικειμενικά και με αμεροληψία, με το να ζητήσει ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας από το Υπουργικό Συμβούλιο, με βάση το Αρθρο 4 της Ποινικής Δικονομίας, Κεφ. 155, τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για να ερευνηθεί το παράπονο εναντίον του, ή τουλάχιστον, να αναθέσει σε ανεξάρτητο/ους, ιδιώτη/τες δικηγόρο/ους την έρευνα χωρίς την εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας, ενήργησε ακριβώς αντίθετα".
Στην επιστολή προστίθεται: "Αντί των πιο πάνω, "επικαλούμενος κώλυμα για τον εαυτόν του, να εξετάσει ο ίδιος τις πιο πάνω κατηγορίες, αφού τον αφορούσαν ως κατηγορούμενο, ανέθεσε σε υφιστάμενους του εισαγγελείς, την εξέταση των εναντίον του καταγγελιών, με φυσιολογικότατη κατάληξη την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και το κλείσιμο και του φακέλου".
Ο κ. Ερωτοκρίτου υποστηρίζει επίσης ότι, ενώ για τη διερεύνηση των εναντίον του βοηθού γενικού εισαγγελέα κατ' ισχυρισμόν παραπτωμάτων ή και πράξεων, ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας διόρισε τρεις ποινικούς ανακριτές και τέσσερις ιδιώτες δικηγόρους εκτός της Νομικής Υπηρεσίας, για την εναντίον του υπόθεση, ο Κώστας Κληρίδης "ακολούθησε την πιο πάνω αδιαφανή και παραβιάζουσα την αρχή του κράτους δικαίου, διαδικασία".
Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος απάντησε ότι, όταν παραλάβει την επιστολή και τύχει γνώσης για το περιεχόμενό της, θα είναι σε θέση να τοποθετηθεί.
Η επιστολή του βοηθού γενικού εισαγγελέα προς τον Γιαννάκη Ομήρου δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

15 Μαΐου
157 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο, κανένας θάνατος
21:26
Ο Νετανιάχου μίλησε με τον Μπάιντεν μετά την αεροπορική επιδρομή στα γραφεία του AP στη Γάζα
20:51
Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες για την «ημέρα της Νάκμπα»
20:12
Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα
19:42
Στα μεγάλα σαλόνια με δραματικό φινάλε, η ΠΑΕΕΚ ως πρωταθλήτρια(για 1η φορά στην ιστορία της) και ο ΑΡΗΣ
19:12
Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Αμμάν για επαφές με τον Ιορδανό ομόλογό του
18:58
Εκκληση για επείγουσα επιστροφή στην ειρήνη, απηύθυνε ο Μακρόν
18:13
Ελλάδα: 1.957 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι
17:48
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων σε Λονδίνο και Μαδρίτη
17:07
Το αντίο του Μαυρία στους Ομονοιάτες - Οδεύει προς Απόλλωνα
16:41
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 16 Μαΐου 2021
16:32
Ο ΥΠΕΞ του Ιράν ακύρωσε επίσκεψη στην Αυστρία λόγω της ισραηλινής σημαίας
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand