Θεαματικές αερομαχίες στην Ιαπωνία

Ο Βρετανός πιλότος διπλασίασε τις νίκες του και απέκτησε ήδη προβάδισμα στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου στο Red Bull Air Race World Championship.

CHIBA, Ιαπωνία – Ο Βρετανός Paul Bonhomme πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα Red Bull Air Race World Championship που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία, μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό 60.000 θεατών! Ο Αυστραλός Matt Hall ακολούθησε με μικρή διαφορά ενώ ο Γερμανός Matthias Dolderer συμπλήρωσε το βάθρο στο ντεμπούτο του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ του πλανήτη στην Άπω Ανατολή. Η γεμάτη προκλήσεις εναέρια αγωνιστική διαδρομή, είχε στηθεί στην παραλία Makuhari και με την υποστήριξη των συμπατριωτών του, ο Yoshihide Muroya κατέλαβε την 8η θέση.

Αναπτύσσοντας ταχύτητες της τάξης των 370 χλμ/ώρα, δεχόμενος πιέσεις που έφταναν ακόμα και τα 10g ενώ πετούσε λιγότερα από 25 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ο Bonhomme δάμασε τόσο τις προκλήσεις της συγκεκριμένης πίστας, όσο και τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 51.502 δευτερόλεπτα, με τον Hall μόλις 0.382 δευτερόλεπτα πίσω του. Με την 17η νίκη στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη στο οκτώ γύρων Red Bull Air Race World Championship του 2015, ο Bonhomme διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα, φτάνοντας τους 24 πόντους, έναντι 18 του Hall.

«Έχω κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν αλλά παράλληλα έχω δουλέψει και σκληρά», είπε ο Βρετανός που στη φάση των 8 απέκλεισε τον Muroya. «Το νέο νοκ-άουτ σύστημα μπορεί να είναι συναρπαστικό για το κοινό αλλά είναι πολύ απαιτητικό για εμάς. Βρέθηκα να αντιμετωπίζω τον Yoshi που στον προηγούμενο γύρο είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο! Όμως τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος». Όσο για τον Muroya, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο μετά από μία εντυπωσιακή επικράτηση έναντι του Τσέχου Martin Sonka και μάλιστα με χρόνο ρεκόρ, στα 50.779 δευτερόλεπτα! Πάλεψε κόντρα στον Bonhomme αλλά αποκλείστηκε γιατί στο τέλος της προσπάθειάς του ξεπέρασε το όριο των 10g που θέτουν οι κανονισμοί.

«Ήξερα πόσο δύσκολο θα ήταν να κερδίσω τον Bonhomme και πίεσα υπερβολικά για να τα καταφέρω», δήλωσε ο Ιάπωνας. Αυτός ήταν ο 60ος αγώνας του Red Bull Air Race από τη δημιουργία του θεσμού, το 2003, και αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινωνία στην Chiba - εκεί όπου γεννήθηκε η ιαπωνική πολιτική αεροπορία. Για το διήμερο του αγώνα, σημειώθηκε ο αριθμός-ρεκόρ της τάξης των συνολικά 120.000 εισιτηρίων.

Ο επόμενος γύρος του Red Bull Air Race είναι στο Rovinj της Κροατίας, στις 30/31 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα του αγώνα της Ιαπωνίας: 1. Paul Bonhomme (GBR), 2. Matt Hall (AUS), 3. Matthias Dolderer (GER), 4. Nicolas Ivanoff (FRA), 5. Nigel Lamb (GBR), 6. Michael Goulian (USA), 7. Kirby Chambliss (USA), 8. Yoshihide Muroya (JPN), 9. Juan Velarde (ESP), 10. Martin Sonka (CZE), 11. Hannes Arch (AUT), 12. Pete McLeod (CAN), 13. Peter Besenyei (HUN), 14. Francois Le Vot (FRA)

Η βαθμολογία: 1. Bonhomme (24 πόντοι), 2. Hall (18), 3. Lamb (8), 4. Dolderer (7) 5. McLeod (7), 6. Ivanoff (6). 7. Arch (5), 8. Muroya (4), 9. Goulian (3), 10 Besenyei (2), 11. Chambliss (2), 12. Velarde (0), 13. Sonka (0), 14. Le Vot (0).

 

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

«Γεννήθηκε» το 2003 ωστόσο θεσπίστηκε ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005. Πρόκειται για έναν θεσμό με εκατομμύρια θεατών, που μετράει έως τώρα περισσότερους από 50 αγώνες ανά τον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου εμπλέκονται σε μία ασύγκριτη δοκιμασία που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα ταχύτερα, πιο ευέλικτα και ελαφριά αγωνιστικά αεροπλάνα, με τα οποία καλούνται να κινηθούν στο όριο εντός μίας εναέριας πίστας που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος/νερό και ορίζεται από φουσκωτούς πυλώνες (Air Gates), με στόχο να φτάσουν στον τερματισμό στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και με τις λιγότερες δυνατές ποινές.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.