Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους εταίρους

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επιτυχία αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις πολλών μηνών, είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στην πρώτη  πρόταση της ομιλίας του απόψε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση στις διαπραγματεύσεις, και ότι η κυβέρνησή του απέδειξε ότι έχει εργαστεί «ειλικρινά και με αφοσίωση για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο της ΓΣ του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συχνή αναφορά του Πρωθυπουργού σε συμφωνία που σχεδόν όλοι κατάλαβαν ότι «έχει ήδη επιτευχθεί».

Εξάλλου, αυτή η αίσθηση ενισχύθηκε και από τα πρώτα λόγια που είπε στη δική του ομιλία και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαροφάκης, λέγοντας ότι «απόψε, σε αυτήν τη συνέλευση, όλα τα μάτια της κοινωνίας είναι επάνω μας, καθώς η μακρά διαπραγματευτική περίοδος πλησιάζει πλέον στη συμφωνία».

Για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς, «στο βαθμό όμως που δεν θα είναι μόνο μία βραχυπρόθεσμη λύση, με μια οικονομική ανάσα, αλλά θα είναι ολοκληρωμένη, μακροπρόθεσμη, και θα περιλαμβάνει και την προοπτική απομείωσης του δημόσιου χρέους».

Εμείς – είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας – “έχουμε ανταποκριθεί σε όλες τις εξωτερικές υποχρεώσεις μας, που αγγίζουν τα 8 δις ευρώ από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Η σημερινή έλλειψη ρευστότητας, πρόσθεσε, δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά «μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό κύριος στόχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης θα είναι να ασχοληθεί με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας πάνω στους εξής άξονες:

1. Σχεδιασμός νέων οργανισμών των υπουργείων.
2. Απλοποίηση διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης που θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων.
3. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας
4. Απλοποίηση φορολογικού συστήματος για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας
5. Πάταξη της διαφθοράς με την καταπολέμηση καρτέλ στην αγορά
6. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης.
7. Δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.