Γ. Ομήρου : Αναγκαία η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

H μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία, άλλωστε όλοι οι θεσμοί πρέπει να βρίσκονται υπό μια διαρκή διαδικασία μεταρρυθμίσεως, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

Οι μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόσθεσε, θα πρέπει να καθιστούν τους θεσμούς πιο αποτελεσματικούς, πιο αποδοτικούς, πιο δημιουργικούς και πιο δημοκρατικούς, είπε χαρακτηριστικά.

Οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμη ισχύ και η όποια μεταρρύθμιση δε θα πρέπει να διαρκέσει μόνο για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ομήρου τάχθηκε εναντίον όποιων προθέσεων για συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων των Δήμων και μετατροπής τους σε άβουλα όργανα που θα εκτελούν αποφάσεις άλλων, διότι όπως ανέφερε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια δημοκρατική εξουσία, που πηγάζει κατευθείαν από το λαό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την κεντρική κυβέρνηση να είναι πιο κοντά στους πολίτες, πιο κοντά στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τάχθηκε υπέρ της συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών, με στόχο την εξοικονόμηση αχρείαστων δαπανών, και υπέρ της αποκέντρωσης εξουσιών, δηλαδή, όπως εξήγησε, αφαίρεσης εξουσιών από την κεντρική κυβέρνηση και απόδοσης τους στις τοπικές κυβερνήσεις.

Πηγή: Αργυρώ Ζουπανιώτου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Αυξητικές τάσεις κρουσμάτων κορονοϊού σε Λ. Αμερική και ΝΑ Ασία, η εικόνα της πανδημίας παγκοσμίως
08:11
Κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου Διεθνών Διαμεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
07:50
Στο Οχάιο όσοι εμβολιάζονται θα συμμετέχουν αυτόματα σε λοταρία με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια
07:49
Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Λαβρόφ
07:36
Συναγερμός για ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ (Βίντεο)
07:22
Μεσανατολικό: Τυνησία, Νορβηγία και Κίνα αξιώνουν δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή
07:13
Κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου Διεθνών Διαμεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, με ζητούμενο την αποκλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
06:26
Σήμερα, Πέμπτη η Πύλη Εμβολιασμού θα παραμείνει κλειστή
06:19
Μέρες πολέμου
06:13
12 Μαΐου
Η Κομισιόν καλεί τα ΚΜ να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια από Ινδία για να περιοριστεί η μετάλλαξη
21:55
Επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»
21:42
Συμπλοκή έξω από εκκλησία στους Τρούλλους
21:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand