Επ' αόριστον αποβολή Κατσουρίδη από το ΑΚΕΛ

Επ' αόριστον αποβολή του Νίκου Κατσουρίδη από το ΑΚΕΛ, αποφάσισε η Κεντρικη Επιτροπή του κόμματος.

Το σώμα συνήλθε σήμερα σε μαραθώνια συνεδρία και εξέτασε την έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου για την υπόθεση Δρομολαξιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αφορά αποβολή του κυρίου Κατσουρίδη από το σώμα στο οποίο συμμετέχει, δηλαδή την Κεντρική Επιτροπή αλλά και από τις κομματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, θα παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς η Βουλή δεν είναι κομματικό σώμα και η απόφαση δεν αφορά διαγραφή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διεξαχθεί επίσης έρευνα για τη διαρροή της έκθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου (παραγραφος 5 της απόφασης), ενώ για τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής θα ενημερωθούν τα μέλη του ΑΚΕΛ, σε επίπεδο βάσης( παράγραφος 4).

Στην απόφασή της, η Κεντρική Επιτροπή αποκαθιστά επίσης τον Βενιζέλο Ζαννέττο(παράγραφος 3) για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, τονίζοντας ότι "τίποτα δεν αποδείχθηκε σε βάρος του ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και σε βάρος του Βενιζέλου Ζαννέττου. Το γεγονός ότι ο συν. Βενιζέλος συνελήφθηκε, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για κατ’ ισχυρισμό εκβιασμό, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που συνήψε ο Λίλλης για απαλλαγή του. Ο συν. Βενιζέλος αποτελεί θύμα της πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του Κόμματος. Ο Βενιζέλος Ζαννέττος είναι αθώος και άδικα βρίσκεται στη φυλακή".

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ 15η Μαΐου 2015

Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε) του ΑΚΕΛ, στη σημερινή της συνεδρία, συζήτησε την Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου (ΚΕΕ) για το θέμα της Δρομολαξιάς και την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου επί του θέματος. Η Κ.Ε του Κόμματος, είχε αναθέσει με απόφασή της στην ΚΕΕ, να ερευνήσει πώς λειτούργησε το Κόμμα και οι διάφοροι μηχανισμοί του στο θέμα της Δρομολαξιάς. Να ερευνήσει κατά πόσο σώματα και μέλη του Κόμματος ενήργησαν σύμφωνα με το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αρχές του Κόμματος  καθώς και με τη ηθική και τη δεοντολογία που διέπει τη λειτουργία του ΑΚΕΛ.

Η Κ.Ε του ΑΚΕΛ, αφού συζήτησε την Έκθεση της ΚΕΕ καταλήγει στα κάτωθι:

1. Τεκμηριώνεται ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία σχέση και ανάμειξη με παρανομίες και παρατυπίες που προφανώς έγιναν στην υπόθεση της Δρομολαξιάς από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, δημόσιους λειτουργούς ή άλλα πρόσωπα.

2. Πολιτικοί αντίπαλοι του ΑΚΕΛ και άλλοι, επινόησαν τη δήθεν ανάμειξη του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, για να σπιλωθεί το όνομά του στην κοινωνία. Ο τρόπος που στήθηκε αυτή η σκευωρία και ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της, αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των δικηγόρων και συνεργατών του Νίκου Λίλλη. Η εξέλιξη των γεγονότων έγινε στη βάση του σεναρίου που αναφέρεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες κι αυτό αποδεικνύει τη σκευωρία που στήθηκε.

3. Τα όσα κατατέθηκαν στη δίκη με κανένα τρόπο δεν αποδεικνύουν ανάμειξη ή χρηματισμό του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Αντιθέτως, τίποτα δεν αποδείχθηκε σε βάρος του ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και σε βάρος του Βενιζέλου Ζαννέττου. Το γεγονός ότι ο συν. Βενιζέλος συνελήφθηκε, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για κατ’ ισχυρισμό εκβιασμό, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που συνήψε ο Λίλλης για απαλλαγή του. Ο συν. Βενιζέλος αποτελεί θύμα της πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του Κόμματος. Ο Βενιζέλος Ζαννέττος είναι αθώος και άδικα βρίσκεται στη φυλακή.

4. Παρόλα αυτά, η Κ.Ε του ΑΚΕΛ έχει διαπιστώσει λάθη, παραλείψεις και ευθύνες στελεχών και έχει λάβει αποφάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί το κομματικό σύνολο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

5. Η Κ.Ε του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του κόμματος να συνεχίσει να αντιπαλεύει φαινόμενα που είναι ξένα με τις αρχές, το καταστατικό και την ιστορία του κόμματος, ή/και δίνουν την ευκαιρία για επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, με στόχο να εκτεθεί και να πληγεί το ΑΚΕΛ.

 

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
21:41
Συνολικά 479 καταγγελίες στην Πάφο για τροχαίες παραβάσεις
20:43
Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021
20:27
Ένας θάνατος και 200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
19:50
Η Τεχεράνη συμφωνεί στην επανέναρξη τον Νοέμβριο των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας
19:40
Αεροσκάφος της EgyptAir που εξέπεμψε σήμα κινδύνου επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου
19:37
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Λιοπετρίου
19:34
Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
19:03
Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας
18:35
Νέος σεισμός 3,1 βαθμών, με επίκεντρο στην περιοχή Γεράσας
18:12
Για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Βαρβιτσιώτης
17:59
Η υπόσχεση του Ουάρντα ενόψει Ομόνοιας (VIDEO)
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand