Με τον Ακιντζί φαίνεται να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα

Στο θετικό κλίμα που επικράτησε στο δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Για πρώτη φορά, είπε, "μιλήσαμε τόσο ανοικτά, χωρίς δισταγμούς, χωρίς να αποφεύγουμε να επισημάνουμε ό,τι ο καθένας θεωρούσε ως κρίσιμο. Μεταξύ άλλων, βεβαίως, και τη δυνατότητα συμβουλών από την ΕΕ και τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των τεσσάρων ελευθεριών, γενικότερα πώς θα ήταν δυνατόν αξιοποιώντας την ιδιότητα και την παρουσία μας στην Ευρώπη να διασφαλίσουμε τον κάθε Κύπριο για να ξεπεραστούν οι φοβίες, οι ανησυχίες, οι ανασφάλειες".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. "Αν είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ευτυχής είναι ότι φαίνεται να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Ένα όραμα που εστιάζεται σε ό,τι μέχρι σήμερα έχει συμφωνηθεί. Μια γνήσια ομοσπονδία που καμία σχέση έχει με τη συνομοσπονδία ή τις φοβίες που ακούγονται. Μια νέα κατάσταση πραγμάτων, μια λύση που οπωσδήποτε δεν θα παραγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια λύση που θα δημιουργεί προοπτικές για όλους μας και θα αποτελεί με τη συναπόφαση του συνόλου του λαού μέσα από το δημοψήφισμα, σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, κάτι που αναβαθμίζει και θα αναβαθμίσει ακόμα σημαντικότερα το ρόλο της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι επόμενοι των μηνών θα δημιουργήσουν όχι απλώς την αχτίδα ελπίδας που σήμερα δημιουργείται, είπε,  αλλά την προοπτική της συντομότερης δυνατής λύσης, μιας λύσης που θα λαμβάνει υπόψη, τόνισε,  τις ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων, μιας λύσης που δεν θα δημιουργεί νικητές και δεν θα αφήνει ηττημένους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλούσε στην τελετή απονομής του Βραβείου του ΟΠΕΚ, "Γιάννος Κρανιδιώτης", στον κ. Γ. Μαρκοπουλιώτη και την κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand