Ενισχύεται με τρεις μηχανές αιμοκάθαρσης το νοσοκομείο Πάφου

Τρείς μηχανές αιμοκάθαρσης δωρεά του ΟΠΑΠ παρέλαβε στο νοσοκομείο Πάφου ο Υπουργός Υγείας Φίλλιπος Πατσαλης.

Ο κ.Πατσαλης ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ που συνεχίζει να προσφέρει και να συμπληρώνει τις ανάγκες των νοσηλευτηρίων. Οι δωρεές αυτές είναι μια μεγάλη προσφορά που εξυπηρετεί όπως είπε τους Κύπριους ασθενείς.  Η ανάπτυξη περισσότερων σταθμών αιμοκάθαρσης, συνέχισε, θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους ασθενείς και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα συμπληρώσει τις όποιες νέες ανάγκες προκύψουν τόσο στο συγκεκριμένο τμήμα όσο και σε άλλα με στόχο να προσφέρονται στους πολίτες οι καλύτερες υπηρεσίες υγείας , μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος.  
 
Ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα κτιριολογικής φύσης στο συγκεκριμένο τμήμα, αφού υπάρχει στενότητα χώρου και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.  Σημειώνεται ότι στο τμήμα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Πάφου εξυπηρετούνται 64 ασθενείς που υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αυτοδιάλυση ενώ παρακολουθούνται και 78 μεταμοσχευμένοι ασθενείς . Το 1992 οι ασθενείς που παρακολουθούνταν στο τμήμα ήταν μόλις έξι και το 2004  28.    Ο κ.Πατσαλης εξήρε πάντως το έργο των επαγγελματιών υγείας, στο τμήμα,   λέγοντας ότι μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες ανταπεξέρχονται με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
 
Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου  ο Ισίδωρος Μακρίδης δήλωσε ότι εδώ και 45 χρόνια ο οργανισμός ενισχύει , πέραν του αθλητισμού, τους τομείς της υγείας και της Παιδείας.  Δεσμεύτηκε επίσης ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον στους ανθρώπους του τόπου. 
 
Νωρίτερα ο Φίλιππος Πατσαλης επισκέφτηκε ιδιωτική κλινική της Πάφου στην οποία λειτουργεί η μονάδα  του HOSPICE που αποτελεί την μοναδική ανακουφιστική μονάδα φροντίδας ασθενών με καρκίνο στην επαρχία.  Ο κ.Πατσαλης δήλωσε ότι το κράτος θα στηρίξει την μονάδα αυτή που λειτουργεί με δωρεές ενώ υπάρχει και σχεδιασμός για κάλυψη των αναγκών τους και με την εφαρμογή του γενικού σχεδίου υγείας.

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουρή

Πηγή:Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
21:41
Συνολικά 479 καταγγελίες στην Πάφο για τροχαίες παραβάσεις
20:43
Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021
20:27
Ένας θάνατος και 200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
19:50
Η Τεχεράνη συμφωνεί στην επανέναρξη τον Νοέμβριο των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας
19:40
Αεροσκάφος της EgyptAir που εξέπεμψε σήμα κινδύνου επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου
19:37
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Λιοπετρίου
19:34
Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
19:03
Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας
18:35
Νέος σεισμός 3,1 βαθμών, με επίκεντρο στην περιοχή Γεράσας
18:12
Για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Βαρβιτσιώτης
17:59
Η υπόσχεση του Ουάρντα ενόψει Ομόνοιας (VIDEO)
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand