Υπόθεση ΣΑΠΑ: Στο Κακουργιοδικείο οι 5, στις 18 Μαΐου

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στην Πάφο στις 18 Μαΐου, παραπέμφθηκαν σήμερα οι 5 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδιίας Σαρίκας.

Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο στα μέσα Μαΐου. Οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου υπέγραψαν προσωπική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ με ανάλογο ποσό, τους έχουν εγγυηθεί αξιόχρεοι εγγυητές της επιλογής του πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.
Ο Γιώργος Σιαηλής υπέγραψε ποσό εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ με ανάλογο ποσό, τον έχει εγγυηθεί αξιόχρεος εγγυητής. Σημειώνεται ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν θα παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό.
Όλοι πάντως θα παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους θα τοποθετηθούν στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από την Κύπρο.
Η Κατηγορούσα Αρχή δεσμεύτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι θα παράσχει στον βουλευτή της ΕΔΕΚ όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, προκειμένου να ασκεί τα βουλευτικά του καθήκοντα, επιτρέποντάς του ακόμα και ταξίδια στο εξωτερικό. Και οι υπόλοιποι όμως, αν τεκμηριώσουν ότι απαιτείται η μετάβασή τους στο εξωτερικό, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδική άδεια, όπως αναφέρθηκε.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στους περιοριστικούς όρους που ζητήθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή και οι οποίοι υιοθετήθηκαν από το δικαστήριο.

Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Το πράσινο φως για την αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand