Ο Ντερβίς Έρογλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να τον συμβουλεύσει εάν ο ίδιος το επιθυμεί.
Αν ο Μουσταφά Ακιντζί το ζητήσει, είπε, θα τον συμβουλεύσει για τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα.
Υποστήριξε παράλληλα ότι κατά την πενταετή του θητεία οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ήρθαν στο σημείο που έπρεπε να έρθουν, δηλαδή στο σημείο της συνδιαλλαγής και πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ακόμα και ο κύριος Άιντα, είπε, μίλησε για δημοψήφισμα στο τέλος του 2015.
Ο Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι πλέον υποψήφιος πουθενά και αυτή ήταν η τελευταία σελίδα εκλογής του ή μη. Σημείωσε ωστόσο ότι ως άτομο που ήταν για χρόνια στην πολιτική δεν θα αποκοπεί από αυτή.
Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21
https://riknews.com.cy/el/article/2015/4/26/etoimos-na-sumbouleusei-ton-akintzi-o-eroglou/