Υπ. Οικονομικών: Μόνο σχέδιο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο πέραν της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ, συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη της Άγκελα Μέρκελ ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απάντησε καταφατικά, υποδεικνύοντας ωστόσο πως δεν αρκεί μόνο η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου.
Όπως μεταδίδεται, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης επικρίθηκε έντονα χθες από τους ομολόγους του, για τη βραδυπορεία που όπως εκτιμάται, υπάρχει στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς. Ο κύριος Βαρουφάκης αντέτεινε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις όποιες καθυστερήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ευθύνες φέρουν και ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, λόγω  δογματικών εμμονών.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναγνώρισαν ότι η διαδικασία που ακολουθείται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι ως ένα βαθμό προβληματική και θα πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις το συντομότερο, ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως τις 11 Μαΐου.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.