Το τρόπαιο έμεινε στην Αθηένου

Η επιτυχία αυτή πανηγυρίστηκε έντονα από τις παίκτριες, τους παράγοντες αλλά και τους φίλους του ακριτικού σωματείου, που έδωσαν μαζικά το παρών τους στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Τελικά, οι πανηγυρισμοί δεν περιορίστηκαν μόνο στην κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και στην ανάδειξη της Άννης Εκατερινέσκου (ΕΝ Αθηένου) σαν πολυτιμότερης παίκτριας του τελικού.
Ο τελικός, ήταν ίσως το καλύτερο φετινό παιγνίδι στο γυναικείο χάντμπολ, με δύο ομάδες που έδειξαν από το ξεκίνημα πόσο πολύ ήθελαν να κατακτήσουν αυτό το τρόπαιο. Η δύναμη και το πάθος ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν από την αρχή, ενώ η διακύμανση στο σκορ έσπερνε την ... αμφιβολία για την εξέλιξη. Εκρηκτικά τα Λατσιά στο ξεκίνημα κατάφεραν στο 5΄να προηγηθούν με 3-1, τα καθοριστικά τέρματα της Ράντιτς βοήθησαν την Αθηένου να γυρίσει το παιγνίδι σε 3-5, η αποτελεσματικότητα της Σολέα έβαλε ξανά τα Λατσιά μπροστά στο σκορ (21’ 7-5) και, ανατροπή στην ανατροπή η Αθηένου κατάφερε στη λήξη του δραματικού αυτού ημιχρόνου να φύγει για τα αποδυτήρια στο οριακό 11-10.
Στην επανάληψη, αυτό που φάνηκε ότι θα έκανε τη διαφορά ήταν η εξαιρετική άμυνα της Αθηένου. Αφού περιόρισαν την Σίσκοβα, οι παίκτριες της Ράντιτς άρχισαν σιγά – σιγά να κτίζουν μια καλή διαφορά με αποτέλεσμα στα μέσα του ημιχρόνου και με το πρώτο γκολ της Γαστρινάκη στο παιγνίδι, η Αθηένου να ξεφύγει στο +4 (17-13). Σε αυτό το σημείο ήταν που άρχισε να γέρνει η πλάστιγγα προς την μεριά της Αθηένου. Στο τελευταίο διάστημα το παιγνίδι «άνοιξε» και σε κάποια φάση, τα 3 απανωτά τέρματα της Μ. Χαραλάμπους φάνηκε ότι θα έδιναν την ευκαιρία στα Λατσιά να κάνουν την ... επιστροφή (19’ 18-16). Η Αθηένου όμως, ήταν ασταμάτητη. Με επιθετική άμυνα έβρισκε στον τρόπο να πετυχαίνει εύκολα γκολ και να πάρει το σκορ στο τελικό 23-19, που την έστεψε πανηγυρικά κυπελλούχο.
EN Αθηένου: Χρ. Ματσούκα , Π. Φιάκου 2, Ε. Γαστρινάκη 3, Α. Διγενή 3, Β. Φιάκου 6, Στ. Ιακώβου, Κ. Ράντιτς 4, Χρ. Λαμπρίδη, Μ. Τούμπα, Στ. Νικολάου, Α. Εκατερινέσκου 5, Μ. Νικολάου.
ΑΣ Λατσιά: Α. Τάκη, Μ. Ηλία 1, Μ. Χαραλάμπους 5, Χρ. Γεωργίου, Ν. Σίσκοβα 4, Στ. Μιχαήλ, Ε. Βραχίμη, Ν. Αντωνίου, Μ. Σολέα 7, Β. Σβετλάνοβα 1, Ν. Κολιαντρή, Λ. Έλληνα 1.
MVP η Εκατερινέσκου
Σε αυτό τον εξαιρετικό τελικό, πολλά ήταν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν. Η απόφαση της ειδικής επιτροπής για ανάδειξη της πολυτιμότερης παίκτριας δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο τίτλος αυτός θα μπορούσε να δωθεί σε αρκετές παίκτριες. Ράντις, Βαρβάρα Φιάκου, Μαρία Τούμπα (από την Αθηένου) Μ. Σολέα, Α. Τάκη (από τα Λατσιά). Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχτηκε τελικά η Άννη Εκατερινέσκου της ΕΝ Αθηένου.   

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:37

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.