Οδικό χάρτη για την Ελλάδα αναζητά το Eurogroup στη Λετονία

Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης που θα συνεδριάσουν το πρωί στη Ρίγα της Λετονίας  αναμένεται να αναζητήσουν τις οδούς που θα επιτρέψουν την ταχύτερη δυνατή περαίωση των διαπραγματεύσεων, στις οποίες έχουν εισέλθει οι ελληνικές αρχές με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως οι πάντες συμφωνούν ότι πολλά μένουν ακόμη να συμφωνηθούν.

Κοινοτικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να «μετριάσει τις απαιτήσεις της» και να «ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης δεν δείχνουν πνεύμα ευελιξίας και ελαστικότητας, κυρίως σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελευθέρωση των αγορών, τόσο των αγαθών όσο και της εργασίας.

Όπως ανέφερε ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης, οι «18» θα προσπαθήσουν να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρα για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα, ώστε έως το Eurogroup της 11ης Μαΐου να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δόσεων που δεν έχουν ακόμα φτάσει στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών μέσων ενημέρωσης, η ελληνική πλευρά θα κάνει προσπάθεια για ορισμό συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου εκεί να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.
Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι στο σημερινό Eurogroup  πρέπει να καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί, πως τα κλιμάκια της «Ομάδας των Βρυξελλών» θα πρέπει να συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο και ότι την Τετάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, που θα επικυρωθεί πιθανόν σε έκτακτο Eurogroup την προσεχή Πέμπτη.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr, efsyn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:38

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.